11:25 17.12.2018

Українці найбільш позитивно сприймають представника ЛГБТ як туриста і лише 4% - як близького друга - опитування

2 хв читати

Київ. 17 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Опитані громадяни України найбільш позитивно (37,1%) сприймають представника ЛГБТ-спільноти як туриста і лише 4% - як близького друга, свідчать дані соціологічного дослідження компанії Seetarget.

Згідно з даними опитування, презентованого в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок, лише третина українців не готова приймати у своєму житті представника ЛГБТ.

Найбільш позитивно респонденти сприймають окремого представника ЛГБТ, якщо він буде туристом (37,1%), трохи менше ніж третина, якщо громадянином України, 14,8% - колегу по роботі, а 13,8% - сусіда. Лише 4,1% українців готові прийняти представника ЛГБТ як близького друга або члена сім'ї (1,1%).

Респондентів також запитали, як вони ставляться до "закону про заборону пропаганди гомосексуалізму", і 70,8% відповіли, що ставляться позитивно, 12,5% - негативно, 11,6% відповіли, що їх це не цікавить, 5,1% не змогли визначитися з відповіддю.

Крім того, 85,3% опитаних українців негативно сприймають дозвіл на укладення одностатевих шлюбів, 7,3% - позитивно, 7,4% не змогли нічого про це сказати.

На запитання, чи мають право гомосексуальні громадяни виховувати та/або усиновляти дітей, 67,6% респондентів відповіли "ні, в жодному разі", 4,3% опитаних вважають, що вони "повинні мати таке право", 18,1% - що мають бути винятки (індивідуальний розгляд), 9,5% не змогли визначитися з відповіддю.

Соціологічне дослідження було проведене компанією Seetarget із 1 по 6 грудня. Опитування було проведене методом особистого інтерв'ю (face-to-face) в усіх областях України, окрім АР Крим, Донецької та Луганської обл. Загалом було опитано 1207 респондентів. Похибка вибірки становить не більше ніж 1,7-2,9% залежно від співвідношення змінних.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА