14:41 28.01.2019

Українці більше підтримують приєднання країни до ЄС, ніж до НАТО - опитування

2 хв читати

Київ. 28 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більшість українців підтримує вступ країни до Європейського Союзу, тоді як на приєднання до НАТО згодні менше половини, але їх кількість усе-таки переважає над противниками, зазначає директор соціологічної компанії Seetarget Олексій Боровський, посилаючись на результати проведеного компанією соціологічного дослідження.

"В Україні нині зберігається переважна більшість респондентів, які підтримують орієнтацію в ЄС. Водночас кількість прихильників вступу України до НАТО менша (ніж до ЄС - ІФ)", - сказав О.Боровський на презентації соціологічного дослідження своєї компанії на прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Згідно з отриманими соціологами даними, 57,7% респондентів підтримують вступ України до ЄС, проти цього виступають 23,6%. Найбільше підтримує євроінтеграційний курс країни молодь - 67,2% і громадяни віком від 30 до 39 років (62,4%).

За словами політолога, засновника Форуму нових політичних лідерів Миколи Давидюка, котрий узяв участь у презентації дослідження, агресія РФ проти України зіграла на користь підтримки євроінтеграції українцями. За його прогнозами, кількість громадян, котрі підтримують вступ України до ЄС, і надалі зростатиме.

"(Президент Російської Федерації Володимир - ІФ) Путін для євроінтеграції України зробив набагато більше, ніж попередні українські чотири президенти, тому кількість прихильників євроінтеграції зростатиме", - сказав М.Давидюк.

Вступ України до НАТО готові підтримати на референдумі, в разі його проведення, 43,1% опитаних. Водночас 34,6% респондентів не підтримують вступ країни до Північноатлантичного альянсу, а 9,5% іще не визначилися.

Нині найбільше підтримують вступ до НАТО на заході України - 65,8% респондентів і в центрі - 53,1%. При цьому на сході країни готові підтримати вступ України до альянсу 23,8% опитаних, а на півдні - 21,8% респондентів.

Компанія Seetarget провела дослідження "Україна у фокусі соціології. Соціальні настрої громадян під час виборчої кампанії-2019" методом особистих інтерв'ю 17-23 грудня 2018 року. Було опитано 2010 респондентів старше 18 років, похибка вибірки становить не більше ніж 2,3%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА