16:35 11.02.2019

Затриманим раніше біля Подільського райуправління поліції інкримінується порушення громадського порядку - адвокати

1 хв читати

Київ. 11 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Молодим людям, затриманим у суботу, 9 лютого, біля Подільського райуправління поліції м. Києва, і пізніше відпущеним, інкримінується порушення громадського порядку та опір представникам влади, заявляють адвокати Віктор Мороз і Масі Найєм.

"22 молодим людям, яких було затримано, інкримінується порушення громадського порядку за попередньою змовою, опір представникам влади..., а також використання предмета, схожого на газовий балончик. Тут не йдеться про захоплення будівлі", - сказав В.Мороз на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок у Києві.

Як зазначив М.Найєм, який був присутній під час затримання молодих людей у суботу, те, що відбувалося не можна назвати захопленням. "Усі стояли перед будівлею, у фойє, якби вони хотіли захопити, вони б пішли далі", - пояснив він.

"Ми розцінюємо реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань як спробу тиску на окремих членів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк", - сказав представник ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" Роман Сініцин.

Він наголосив, що активісти очікують від правоохоронців подальших дій. "Можливо, навіть вручення якихось підозр, хоча жодних закликів до насильницьких дій щодо правоохоронців з боку активістів не було", - сказав Р.Сініцин.

На його думку, затримання активістів - це помста міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова "за акцію із салютними установками поблизу будівлі, де він тимчасово проживає".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА