15:00 18.02.2019

Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за ним ідуть Порошенко й Тимошенко з невеликим розривом - опитування фонду "Українська політика"

2 хв читати

Київ. 18 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби вибори президента України відбувалися найближчої неділі, то за шоумена Володимира Зеленського проголосували б 18,2% виборців із тих, хто визначився зі своїм вибором, 15,6% - за нинішнього президента Петра Порошенка, 15,2% - за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

Такі дані опитування, проведеного фондом Українська політика "спільно з дослідницькою групою Інституту маркетингу та консалтингу, було презентовано на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Згідно з даними опитування, лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові підтримати 12,1% респондентів, кандидата від "Опозиційного блоку - партії миру та розвитку" Олександра Вілкула - 7,4%, кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 7,2%, лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 6,1%.

За лідера партії "Наші" Євгена Мураєва та кандидата від "Укропу" Олександра Шевченка готові голосувати по 3,2%, за мера Львова Андрія Садового - 3,1%, за іншого кандидата - 8,8%, не змогли відповісти - 28,1%.

Опитування засвідчило, що 56,5% опитаних планують узяти участь у виборах президента України 31 березня, 19,7% - схиляються до цього, 10,6% - схиляються до того, щоб не прийти на вибори, 13,2% - точно не мають наміру голосувати.

Дослідження проводив фонд "Українська політика" спільно з дослідницькою групою Інституту маркетингу та консалтингу з 28 січня по 10 лютого 2019 року методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів. Обсяг вибірки - 4851 респондент. Опитування проводилося в Києві та в усіх обласних центрах України, за винятком непідконтрольних Донецька і Луганська, у п’яти великих містах (Маріуполі, Кам'янському, Кременчуці, Кривому Розі та Броварах), 23 малих містах, 27 селищах і 62 селах. Похибка вибірки становить 1,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА