16:29 15.03.2019

Утеплення будинків і модернізація систем опалення надасть можливість знизити тарифи на послуги ЖКП - експерти

2 хв читати

Київ. 15 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Утеплення будинків і модернізація систем опалення, а також розвиток альтернативної енергетики нададуть змогу знизити вартість житлово-комунальних послуг, зазначають експерти громадської ініціативи #Команда_Порошенка.

"Майже половина газу, який використовують українці, йде на обігрів повітря. Тому треба приділяти більше уваги утепленню будинків і модернізувати системи опалення. Усе це допоможе заощадити $3,5 млрд на рік. Однак це вже компетенція органів місцевої влади. Президент Петро Порошенко тримає цей питання на контролі", - сказав громадський діяч Федір Губенков на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За його словами, у рамках програми "теплі кредити" сім'ям, які провели утеплення своїх будинків, відшкодували 2,5 млрд грн, а в нинішньому році на цю програму передбачено ще 400 млн грн.

"Президент Порошенко неодноразово заявляв, що однією з його цілей у цьому напрямі є створення інструментів, що допоможуть українцям стати на рейки енергозбереження та суттєво економити на опаленні", - сказав він.

У свою чергу інший громадський діяч Руслан Синєгуб зазначив, що розвиток альтернативної енергетики надасть змогу знизити вартість енергоресурсів.

"Тоді як більшість політиків з трибун популістськи заявляють про спроби або обіцянки знизити ціну на енергоресурси, на комунальні послуги, без жодного обґрунтування, з ініціативи та за підтримки президента Порошенка в Україні відбувається реальна енергетична революція", - сказав він.

Напередодні Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України повідомило, що в 2019 році на реалізацію програми "теплі кредити" передбачено 400 млн грн, з них: 202 млн грн - на співфінансування утеплення приватних будинків; 190 млн грн - для ОСББ; 8 млн грн - на твердопаливні котли. Додаткове відшкодування також нададуть місцеві органи влади. Ощадбанк, Укргазбанк ПриватБанк вже оголосили про старт цієї програми.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА