15:03 25.03.2019

Зеленський лідирує в президентському рейтингу, за друге місце змагаються Порошенко, Гриценко і Тимошенко - опитування центру "РАНД"

2 хв читати

Київ. 25 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби найближчої неділі відбулися вибори президента України, 17,3% українців проголосували б за шоумена Володимира Зеленського, 13,9% - за чинного президента Петра Порошенка 13,2% - за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, 13% - за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

Як свідчать результати опитування Центру соціального інжинірингу "РАНД", представленого в понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", 8,5% усіх опитаних готові голосувати за кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка, 3,6% - за кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, 3,2% - за лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка.

Серед тих, хто визначився з вибором і прийде на виборчі дільниці, за В.Зеленського мають намір голосувати 22,5%, за П.Порошенка - 18,1%, за А.Гриценка - 17,1%, за Ю.Тимошенко - 16 , 9%, за Ю.Бойка - 11,0%, за О.Вілкула - 4,7%, за О.Ляшка - 4,2%.

Водночас 8% українців ще не визначилися з вибором, а 15,4% респондентів не мають наміру голосувати.

Якщо до другого туру виходять В.Зеленський і Ю.Тимошенко, то перший перемагає з результатом 30,6% на 16,5%. У парі з П.Порошенком В.Зеленський перемагає з результатом 29,4% на 21,8%. У парі з А.Гриценком у В.Зеленського незначна перевага - 27,9% на 27,8%.

За умови виходу А.Гриценка до другого туру виборів, він перемагає П.Порошенка з різницею 32,8% на 22,4%, і Ю.Тимошенко - з результатом 32,4% на 21,1%.

У можливій парі Ю.Тимошенко і П.Порошенка лідер "Батьківщини" отримує перевагу з результатом 23,7% на 21,6%.

Опитування тривало з 16 до 23 березня. Було опитано 1800 респондентів методом стандартизованого інтерв'ю "face-to-face" у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей). Статистична похибка вибірки - не більше 2,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА