13:51 27.03.2019

Команда Зеленського готує максимально оперативний паралельний підрахунок голосів із використанням сучасних технологій

3 хв читати

Київ. 27 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Штаб і команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського готує максимально оперативний паралельний підрахунок голосів із використанням сучасних технологій.

"Ми проводитимемо паралельний підрахунок голосів і оперативно інформуватимемо про нього. Наша мета - максимально зменшити час від того моменту, як прозвучить цифра за результатами підрахунку голосів на дільниці, яку озвучують уголос, і до того моменту, коли про ці результати дізнається вся Україна. Зараз це може бути приблизно година, більше години, і що за цей час відбувається - ніхто не знає. Щось може відбуватися на виборчій дільниці, на шляху від дільниці до окружної комісії", - сказав на прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" координатор "ЗЕ!Команди" у регіонах Олександр Корнієнко.

Експерт у сфері інформаційних технологій Олександр Ольшанський розповів про наявну систему, що становить собою базу даних, "заточену" під геолокацію, куди збираються всі джерела відкритих даних. "Там є дані про те, скільки у кожній школі навчається учнів, скільки у кожній лікарні лікарів, скільки пенсіонерів на якій території, скільки зібрали податків. Тільки джерел даних 300 тисяч, усі відкриті реєстри, райадміністрації", - зазначив він.

О.Ольшанський повідомив, що в наданій "Зе! Команді" частині цієї системи як "підложки" зроблено виборчі дільниці, кожен спостерігач вводить свій логін і пароль, і далі може вводити явку виборців, і максимально швидко ввести дані результатів підрахунку голосів.

"Оскільки воно усе геолокаційовано, то ми точно знаємо, де перебуває ця людина. Тобто, що вона не надіслала нам дані, сидячи вдома, і точно розуміємо, що вона надіслала дані з комісії. Відповідно, можна вважати будь-яку кореляцію чогось з чимось, наприклад, явки виборців з їхніми голосами", - наголосив він.

Головний юрист передвиборчого штабу В.Зеленського Вадим Галайчук зазначив, що ця система допомагатиме фокусувати увагу на тих дільницях і округах, де можуть бути проблеми.

"Ми тренували своїх спостерігачів і юристів помічати аномальну явку, і заздалегідь нам повідомляти про такі факти. Сподіваємося на величезну кількість спостерігачів на дільницях, вже говорили про молодь і смартфони. З досвіду, якщо є достатньо уваги і контролю на ділянках, то вдається превентивно уникнути якихось масових фальсифікацій. Також ми націлені на те, що зберемо 100% протоколів з мокрими печатками", - висловив сподівання він.

У штабі В.Зеленського повідомили, що заповнили на 85% свою квоту на членів дільничних виборчих комісій, мають 100% членів окружних комісій і 100% довірених осіб кандидата. На сайті ЦВК зазначено, що від "Команда Зе" зареєстровано 11 тис. 921 офіційного спостерігача, що є другою за чисельністю позицією серед громадських організацій, і розраховують, що їхня кількість зросте ще до 15 тис.

"Усі ці люди є волонтерами, вперше в історії України така кількість людей погодилася безкоштовно спостерігати за виборами. Крім того, 60% цих людей віком до 30 років. Це буде перша диджиталізована команда волонтерів-спостерігачів на виборах. Тобто це будуть люди, які дружать зі смартфоном, з Інтернетом, зі стримом. Уміють і будуть це все робити", - зазначив координатор "Зе!Команди" О.Корнієнко.

Також в юридичній команді В.Зеленського працюють 300 професійних адвокатів, які закріплені за всіма 199 виборчими округами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА