15:17 27.03.2019

У штабу Зеленського є претензії до ЦВК щодо розподілу керівних посад в окружних комісіях

2 хв читати

Київ. 27 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У передвиборного штабу Володимира Зеленського є претензії до Центральної виборчої комісії України щодо розподілу квот на керівні посади в окружних комісіях від кандидатів, що знялися з виборів.

"На нашу думку, це було зроблено несправедливо", - сказав на прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" керівник штабу Іван Баканов.

Головний юрист передвиборчого штабу В.Зеленського Вадим Галайчук зазначив, що у В.Зеленського залишилося 16 керівних посад в окружкомах, а, наприклад, у іншого кандидата - журналістки Юлії Литвиненко - стало 25.

"Яким чином політик-"дебютант", який, здається, вперше в своєму житті йде на вибори, зуміла створити такий кадровий резерв у всій країні і мати таких досвідчених людей, яких ЦВК обрала як керівників у комісіях, це вже, так би мовити, на совісті ЦВК", - зазначив він.

В.Галайчук пояснив, що з точки зору закону ЦВК має право перерозподіляти ці керівні позиції на свій розсуд, але в команді В.Зеленського звертали увагу на те, що до обов'язків ЦВК входить дотримання загалом принципу рівності кандидатів, чого не було в цьому випадку.

Координатор "ЗЕ! Команди" Олександр Корнієнко також зазначив, що в разі другого туру виборів президента всю роботу з контролю і захисту результатів потрібно буде "масштабувати вшестеро".

"На жаль, законодавець так цікаво прописав терміни в законі про вибори, що членів комісій на другий тур потрібно внести за 12 днів, а результати можуть бути встановлені на два дні пізніше, ніж можна внести членів комісій. Є велика можливість для ЦВК маніпулювати термінами, і зрозуміло, що це апріорі буде не на користь опозиційного кандидата", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА