16:19 04.04.2019

"Укрпрофоздоровниця" звернулася зі скаргою до СБУ та Нацполіції на незаконні дії колишнього керівництва санаторію "Жовтень"

2 хв читати

Київ. 4 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" звернулося до Служби безпеки України (СБУ) і Національної поліції зі скаргою на незаконні дії колишнього головлікаря "Санаторію "Жовтень" Олександра Владимирова, зокрема реєстрацію нової редакції статуту підприємства та зміни в держреєстрі.

Як повідомив начальник управління майнових питань ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Дмитро Довганенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер, "Укрпрофоздоровниця" також звернулася зі скаргою до Міністерства юстиції.

В. о. головлікаря Сергій Мельник, у свою чергу, зазначив, що через перенесення юридичної адреси до Краснограда (Харківська обл.) підприємство не може подати бухгалтерську звітність і щодня отримує штрафні санкції. "Усе це для того, щоб накопичилася кредиторська заборгованість і з'явилася можливість відібрати санаторій", - сказав він.

Як повідомлялося, звільнений на початку березня цього року головний лікар санаторію О.Владимиров "реалізував злочинну схему з відновлення себе на посаді через спірні рішення працівників Комісії з розгляду скарг на дії реєстраторів, що працює при Мін’юсті".

25 березня юристи "Укрпрофоздоровниці" виявили в держреєстрі суттєві зміни в реєстраційних даних підприємства, зокрема було видалено інформацію про в. о. головлікаря, якого наглядова рада у зв'язку зі звільненням О.Владимирова тимчасово призначила керувати санаторієм і надала право першого підпису.

"Крім того, відбулася протиправна реєстрація нової редакції статуту, в якій юридичну адресу санаторію "Жовтень" перенесено з Кончі-Заспи (Київ) до Краснограда Харківської області", - йдеться в заяві.

Відповідно до неї, за фактами підроблення документів і втручання в держреєстр відкрито кримінальне провадження.

"Укрпрофоздоровниця" також зазначає, що посилено охорону закладу, триває слідство.

Щодо звільнення в заяві зазначено, що воно відбулося після перевірки господарської діяльності підприємства та виявлення низки грубих порушень від невиплати заробітної плати працівникам протягом півроку до погіршення стану санаторію.

Дочірнє підприємство "Клінічний санаторій "Жовтень" ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" в 2017 році збільшило виручку на 52,4% - до 38,62 млн грн, а його чистий прибуток зріс із 0,02 млн грн до 0,16 млн грн.

У 2018 році "Укрпрофоздоровниця" здійснила реабілітацію та оздоровлення понад 150 тис. пацієнтів.

Клінічний санаторій "Жовтень" - один із провідних реабілітаційних центрів курортної системи України, що надає широкий спектр медичних послуг пацієнтам із різними захворюваннями. У ньому пройшли лікування понад 250 тис. пацієнтів.

Лікування в санаторії проходить за програмами для хворих, що перенесли інсульт, для дітей із патологіями хребта, післяпологової реабілітації матері і дитини тощо.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА