11:50 16.05.2019

Прохідний бар'єр до ВР долають 4 партії - соцопитування

3 хв читати

Київ. 16 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і ВО "Батьківщина" долають 5-відсотковий бар'єр на парламентських виборах, свідчать результати спільного соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка та Соціологічної групи "Рейтинг".

Так, згідно із соцдослідженням, серед усіх опитаних за партію "Слуга народу" готові проголосувати 29,5% (серед тих, хто визначився і голосуватиме - 39,9%), за "Опозиційну платформу - За життя" - 8,1% (10,9%), "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 7,8% (10,6%), ВО "Батьківщина" - 6,7% (9,1%).

За партію "Честь і сила" Ігоря Смешка проголосували б 3,8% усіх респондентів (5,1% тих, хто визначився), за "Громадянську позицію" - 3,7% (5,0%), за "Опозиційний блок - Партію миру та розвитку "- 2,6% (3,5%), за Радикальну партію Олега Ляшка - 2,4% (3,3%), за ВО "Свобода" - 1,8% (2,4%), за об'єднання "Самопоміч" - 1,5% (2,0%).

Партія Святослава Вакарчука набрала б 0,7% голосів опитаних (0,9% тих, хто визначився), а також решта представлених в опитуванні партій набрали б менше ніж 0,5% голосів виборців.

На запитання "За яку партію ви проголосували б, якби тієї, яку ви обрали, не було б у списку" 9,4% респондентів відповіли, що за "Слугу народу", по 4,5% - за "Опозиційну платформу - За життя" і партію "Сила і честь ", по 4,4% - за ВО "Батьківщина" та "Громадянську позицію", 4,2% - за "Опозиційний блок - Партію миру та розвитку", 3,4% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 2,6% - за об'єднання "Самопоміч", 2,5% - за партію Святослава Вакарчука, 2,2% - за "БПП "Солідарність". За інші партії проголосували б менше ніж 2% виборців.

До ідеї об'єднання ВО "Батьківщина" та партії "Слуга народу" та спільної участі у виборах 29,7% респондентів ставляться позитивно, 49,2% - негативно, 21,1% - не змогли відповісти.

До об'єднання ВО "Батьківщина" та "Опозиційної платформи - За життя" 17,8% опитаних ставляться позитивно, 57,4% - негативно, 24,9% - не змогли відповісти.

До об'єднання "Слуги народу" й "Опозиційної платформи - За життя" 28% виборців ставляться позитивно, 49,4% - негативно, 22,5% - не змогли відповісти.

До об'єднання "Опозиційної платформи - За життя" й "Опозиційного блоку - Партії миру та розвитку" 27,7% опитаних ставляться позитивно, 44,6% - негативно, 27,7% - не змогли відповісти.

До об'єднання "Громадянської позиції" та "Самопомочі" 35,3% ставляться позитивно, 35,0% - негативно, 29,8% - не змогли відповісти.

До об'єднання партії С.Вакарчука і "УДАР" 22,9% респондентів ставляться позитивно, 44,4% - негативно, 32,6% - не змогли відповісти.

При цьому 49,3% опитаних сказали, що точно готові брати участь у парламентських виборах, якби вони відбувалися найближчої неділі, 29,9% - скоріше так, 8,8% опитаних точно не брали б у них участь і 5,5% - скоріше не брали б. А 6,4% респондентів вагалися з відповіддю на запитання.

Дослідження проводилося з 30 квітня по 10 травня у 24 областях України та Києві. Загалом було опитано 3 тис. респондентів. Стандартна похибка вибірки не перевищує 1,83%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА