14:33 27.05.2019

"Слуга народу" не встигне провести класичні праймериз, розробила свою систему відбору та перевірки кандидатів у депутати

3 хв читати

Київ. 27 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія "Слуга народу" не встигне провести класичні праймериз за американською моделлю через стислі терміни виборчої кампанії, але розробила систему відбору та перевірки кандидатів у народні депутати, зазначає керівник її виборчого штабу Олександр Корнієнко.

"Про класичні американські праймериз не може йтися. Але ми виробили систему, за якої дивимося на кандидатів із трьох сторін, що допомагає нам краще зрозуміти, чи можуть вони представляти інтереси людей від нашої партії", - сказав він на прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За його словами, по-перше, потенційні кандидати проходитимуть документальну перевірку з залученням фахівців із безпеки. "Вона дає широку картину про минуле кандидата, його зв'язки. Наприклад, з'ясувати, чи могла людина, без контакту з держбюджетом, стати якимось серйозним підприємцем", - пояснив Корнієнко.

Другий елемент - перевірка доброчесності. "Ми звертаємося по допомогу до людей у регіонах, які можуть дати якесь бачення, тому що якщо ми говоримо про мажоритарників, то це, насамперед, області", - пояснив він.

Третьою складовою є професійна кадрова оцінка, яку допоможуть зробити ті представники міжнародних рекрутингових компаній, котрі наразі займаються підбором кадрів на керівників обласних державних адміністрацій.

Також буде четвертий рівень перевірки під назвою "пост праймериз". "Після того як ми на з'їзді представимо список наших кандидатів, ми відкриємо можливість коментувати кожного нашого кандидата й давати ту інформацію, яку виборець вважатиме за потрібне", - зазначив глава штабу "Слуги народу".

Корнієнко зазначив, що до 8 липня закон дає можливість вилучити кандидата зі списку партії на виборах. "На жаль, не можна нікого включити, і ми свідомо йдемо на це, розуміючи, що в нас може бути не 225 осіб у списку", - наголосив він.

Усі потенційні кандидати в депутати від "Слуги народу" заповнюватимуть анкету з біографічними даними й подаватимуть концепції законопроектів, які вони хочуть реалізувати у ВР. На співбесіді з ними розмовлятимуть про те, в якому комітеті вони хочуть працювати і що саме мають намір там робити.

Корнієнко також зазначив, що в Україні "немає проблеми з людьми, є проблема з їх підбором і мотивацією". Тобто, як цих людей мотивувати йти до парламенту, в якого вкрай низький рівень довіри в суспільстві.

Він нагадав, що під час президентської кампанії Зеленського близько 600 тис. людей зареєструвалися в різних проектах, підпроектах із різним статтями та ідеями. "Ми спиратимемося на цю базу людей. Хочемо розблокувати соціальні ліфти, які не можна сказати, що взагалі не працювали після Революції гідності, але їх у якийсь момент закривали на ремонт, якісь відкривали. Ми хочемо провести "генеральний ремонт" цих ліфтів, щоб вони запрацювали", - зазначив глава штабу партії.

Керівник діджитал-напряму партії "Слуга народу" Михайло Федоров зазначив, що кандидати зможуть подати заявки на відповідному сайті, заповнивши анкету та прикріпивши всі необхідні документи.

Він також розповів, що в діяльності партії зможуть узяти участь не лише ті, хто хоче стати кандидатами в мажоритарних округах. Для цього впроваджується нове поняття, яке називається "учасник партії". Через цей механізм кожен охочий може стати волонтером, членом комісії або спостерігачем на виборах, політичним діячем у майбутньому, якщо він наразі не готовий іти на вибори, але розглядає для себе таку можливість у майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА