14:48 27.05.2019

Експерти Swiss Democracy Foundation поділяться з Україною досвідом прямої демократії

2 хв читати

Київ. 27 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Український інститут прямої демократії та Swiss Democracy Foundation підписали меморандум про співпрацю.

Відповідний документ було підписано на прес-конференції в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Пряма демократія передбачає безпосередню участь народу в державних справах, вираженні своєї волі. Пряма демократія як концепція, як принцип закріплена і в Конституції України ... Досвід Швейцарії в цьому питанні для нас безцінний, і ми налагоджуємо таку співпрацю зі Швейцарським фондом демократії", - сказав представник Українського інституту прямої демократії Олександр Мережко.

Говорячи про можливі ризики, пов'язані з ініціативою проведення референдуму з питань національної безпеки, Мережко зазначив: "У нашій Конституції передбачається тільки три випадки, коли референдуми не можна проводити, наприклад амністія. При розробці законодавства можна подумати про те, щоб розширити коло якихось питань".

У свою чергу член правління і директор з міжнародного співробітництва Swiss Democracy Foundation Бруно Кауфманн (Bruno Kaufmann) додав, що важливо порушити питання використання інструментів прямої демократії на публічному обговоренні з громадянським суспільством і громадянами України.

"Я наполегливо рекомендую обережно підходити до цього питання, розпочати публічні обговорення питання прямої демократії. Наш великий досвід свідчить, що якщо залишити інструменти прямої демократії маленькій групі політиків, то це буде погане рішення, оскільки вони можуть це використовувати у своїх дуже вузьких інтересах", - висловив думку експерт.

Кауфманн порекомендував першим винести на референдум питання впровадження прямої демократії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА