12:21 28.05.2019

Кремль використовує Портнова як інструмент для дискредитації не Петра Порошенка, а України - депутат Ар'єв!

2 хв читати

 Подані до Державного бюро розслідувань заяви колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про нібито вчинення злочинів п'ятим президентом України Петром Порошенком є не чим іншим, як юридичним тролінгом, що не спричиняє реальних правових наслідків, мета якого - дискредитація не лише Порошенка, а й усієї України, заявляє адвокат п'ятого глави держави Ігор Головань.

"Уся ця кампанія юридичного тролінгу, її пілотні документи спрямовані на підтримку РФ... У цього немає мети притягнути до відповідальності, усі розуміють, що там немає складу злочину... Значить, заяв має бути багато", - сказав адвокат на прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання про те, чи плануються якісь слідчі дії та допит Порошенка, адвокат зазначив: "Мені про слідчі дії нічого не відомо. Дуже розраховую на те, що єдиною можливою слідчою дією... буде допит самого заявника".

За його словами, відповідну заяву він направив до ДБР. Головань переконаний, що допит Портнова стане підставою для закриття провадження за викладеними ним фактами.

У свою чергу народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", представник "Європейської солідарності" Володимир Ар’єв висловив переконання в тому, що на сьогодні "руками Портнова Росія намагається за допомогою спроби реваншу помститися, і це спроба помсти не лише колишньому президенту, це спроба помсти Україні".

"Те, що це інструмент Кремля, думаю, багатьом зрозуміло... Упевнений, що з юридичної точки зору все це провалиться, жодних юридичних підстав немає... Це робиться для того, щоб протягом передвиборної парламентської кампанії дискредитувати Україну та українськість", - зазначив Ар’єв.

Відповідаючи на запитання про те, якою буде реакція Європи на такі дії, він сказав: "Гадаю, політичні переслідування будуть сприйняті украй негативно... Відчуваю, що буде велика підтримка Порошенка і всіх тих, хто здійснював реформи".

Він також додав, що стосовно заяв Портнова має бути відповідна реакція президента України Володимира Зеленського, інакше це погіршить відносини України з європейськими партнерами.

"Це посилає нашим європейським друзям дуже погані сигнали, що ситуація з демократією, верховенством права і правами людини в Україні може розгорнутися в інший бік", - сказав Ар’єв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА