14:37 29.05.2019

Активісти і депутати закликають партії дотримуватися 30% гендерної квоти у списках на позачергових виборах до ВР

2 хв читати

Київ. 29 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадські активісти та народні депутати закликали політичні партії в Україні дотримуватися 30% гендерної квоти в партійних списках на позачергових парламентських виборах.

"Сьогодні ми хочемо звернутися до голів усіх політичних партій, звернути їхню увагу на наявність закону "Про політичні партії України". Будь ласка, виконайте норми закону "Про політичні партії в Україні", впроваджуйте, на абсолютно добровільних засадах, гендерні квоти", - сказала народний депутат України, голова парламентського підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації Ірина Суслова на прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" в середу в Києві.

Суслова зазначила, що в українській політиці жінки представлені на рівні 11,8%.

"Йдеться про недопредставлених жінок в українській політиці. Коли ми говоримо про необхідність впровадження квот, то насамперед ми говоримо про необхідність вирівнювання дисбалансу, який наразі існує", - додала депутат.

У свою чергу голова громадської організації "Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" Олександра Голуб висловила думку, що впровадження квот політичними партіями в Україні допоможе отримати більшу підтримку виборців, реалізувати запит суспільства на оновлення парламенту, а також зробити інститут парламенту більш дієздатним, стабільним, авторитетним.

"Це не примхи активістів - це та необхідність, яка потрібна в сучасному світі. У нас 54% жінок в Україні, і це не просто статистика. Це наші матері, сестри, дочки, подруги, і вони мають право бути представленими в парламенті, знати, що їхні права будуть захищені", - наголосила експерт із недискримінації Центру прав людини ZMINA Ірина Віртосу.

Добровільну 30% гендерну квоту включили до закону "Про політичні партії України" в 2013 році. З 2015 року вона також поширюється на місцеві вибори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА