18:45 29.05.2019

Блокування роботи підприємств у воєнний час - це економічна диверсія - власник "ОМОКС" Кулагін

3 хв читати

На сьогоднішній день Україна займає лідируюче місце за можливостями, які надаються рейдерам для захоплення чужого бізнесу.  Про це в ході прес-конференції заявив керуючий  власник девелоперської компанії "ОМОКС" Олексій Кулагін.

Він розповів, що ЖК "Чайка" в передмісті Києва, що належить "ОМОКС", де проживає близько 16 000 чоловік, в ніч на 29 травня захопили невідомі особи спортивної статури.  Близько 2-ї години ночі приблизно сто чоловік заблокували паркінг і в'їзні групи.  Блокаду вдалося зняти лише за допомогою спеціальних підрозділів поліції.

У зв'язку з подією Олексій Кулагін звернувся до президента Володимира Зеленського, а також до Міністерств юстиції та внутрішніх справ із закликом зупинити рейдерські захоплення в країні і виключити можливість повторення ситуації на законодавчому рівні.

"Я звертаюся до нового президента з проханням покласти край цьому беззаконню.  Будь-яка держава розвивається тоді, коли розвивається бізнес.  І чиновники - це люди, яких ми найняли, щоб вони створювали нам умови для розвитку.  А не для того, щоб вони сприяли рейдерам в руйнуванні того бізнесу, з якого вони отримують податки, який їх утримує", - заявив бізнесмен.

Він підкреслив, що нічний інцидент - це продовження терору, який триває вже два роки.  "Спочатку вони працювали спільно з СБУ.  Коли не змогли нічого "довести" - заблокували рахунки, майно компанії.  Незаконно, про що вже є рішення суду.  Порушено кримінальну справу в ДБР проти чиновників, судді і тих осіб, які платили їм хабара за ухвалення незаконного рішення... А вчора вони перереєстрували підприємство у "чорного" реєстратора.  Поліція поїхала за адресою "перереєстрації" і з'ясувалося, що адреса фіктивна, реєстратора такого немає", - пояснив Кулагін.

Він закликав Міністерство юстиції анулювати "всі ті можливості, які поточним скликанням Ради створені в країні для роботи рейдерів", а МВС - скоріше розслідувати цей інцидент.  Крім того, Олексій Кулагін звернувся до керівництва ДБР.  "Ваше завдання - розслідувати випадки, в яких замішані недобросовісні чиновники, які використовують своє службове становище для наживи і для руйнування чужого бізнесу", - заявив власник "ОМОКС".

Адвокат Кулагіна, Андрій Добрянський, також прокоментував силове рейдерське захоплення ЖК "Чайка".  "Відбулася, фактично, силова зміна керівництва компанії "ОМОКС".  Вчинено ряд протиправних дій щодо власників майна.  Діями "чорних" реєстраторів директором компанії "ОМОКС" нібито є Жабін Андрій Анатолійович.  Ці дії вже невідкладно оскаржуються в Мін'юсті.  Приймаються всі правові заходи щодо врегулювання цієї проблеми", - сказав юрист.

У той же час він підкреслив, що місцеві правоохоронці спрацювали оперативно.

"Зараз відкрито кримінальне провадження.  Відбуваються всі слідчі оперативні дії.  Я думаю, що найближчим часом особи, винні в злочині, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - резюмував Андрій Добрянський.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що бізнес-партнери Олексія Кулагіна з обслуговуючих комплекс сервісних компаній (ЖЕК, котельні та ін.) - Андрій Шишов і Павло Климець - вирішили забрати собі всі майнові права на "Чайку". Для цього Климець звернувся до Печерського райсуд, і суддя Ірина Кирилюк наклала арешт на банківські рахунки в розмірі 150 млн грн і майно, після чого різко пішла на тритижневий лікарняний.  Кулагін подав апеляцію до Київського апеляційного суду, який 10 грудня 2018-го зняв арешт з рахунків і майна та відхилив будь-які претензії Климця.

Крім Климця, який ризикує на 10 років опинитися за гратами, правосуддя наздогнало й інших учасників рейдерської схеми із захоплення "Чайки".  21 січня 2019 року Вища рада правосуддя України за позовом "ОМОКС" ухвалила відкрити дисциплінарну справу проти судді Ірини Кирилюк, за результатами чого звільнила її від займаної посади.  Справедливість восторжествувала і щодо приватного судового виконавця Катерини Шмідт: її позбавили ліцензії на заняття цим видом діяльності.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА