15:46 14.06.2019

Націоналісти в новій ВР ініціюватимуть розрив дипвідносин з РФ, відмову від Мінського процесу та заміну "нормандського" на "будапештський" формат

4 хв читати

Київ. 14 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Перші законодавчі ініціативи об'єднаних сил українських націоналістів після обрання нової Верховної Ради стосуватимуться зовнішньополітичних кроків, які допоможуть швидше припинити війну на Донбасі, - це відмова від Мінського процесу, заміна "нормандського" формату переговорів на "будапештський" і розрив дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

"Ми запропонуємо законопроекти, які зобов'яжуть наше зовнішньополітичне відомство змінити "нормандський" формат (переговорів - IФ) на "будапештський" формат. Ми вважаємо, що сьогоднішній формат переговорів - Франція, Німеччина, Росія, Україна, який називається "нормандським", - не дасть позитивного результату - завершення цієї війни", - сказав лідер ВО "Свобода" та перший номер єдиного націоналістичного списку за багатомандатним округом Олег Тягнибок на прес-конференції першої п'ятірки об'єднаних сил націоналістів в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він наголосив, що через тиск французького та німецького бізнесу на свої уряди Париж і Берлін "дуже часто займають у московсько-українському протистоянні сторону не України".

"Ми вважаємо, що основними стратегічними партнерами України сьогодні є США та Велика Британія, і саме вони мають бути за столом переговорів, якщо ми хочемо якомога швидше завершити цю війну, й завершити її на умовах України. Тільки ці країни можуть поставити в певні рамки РФ", - зазначив Тягнибок.

За словами політика, законодавчі ініціативи націоналістів також стосуються тиску на західні країни в питанні посилення санкцій проти країни-агресора.

"І третя ініціатива - збільшення санкцій всередині української держави", - розповів Тягнибок.

За його словами, неприпустимо, коли вже більше п'яти років триває війна з Росією, а в Україні процвітає московський бізнес.

"Ми вважаємо правильним розрив дипломатичних відносин із Російською Федерацією. Ми вважаємо правильним повністю заблокувати цей бізнес на крові. Будь-які економічні відносини з країною-агресором і з окупованими територіями сьогодні мають бути припинені", - сказав Тягнибок.

За словами другого номера в списку об'єднання, позафракційного народного депутата, лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького, націоналісти наполягатимуть на незаконності Мінського процесу та на його припиненні.

"Усе, що було підписано в Мінську, - це антиконституційні речі, які загрожують федералізацією України й офіційним визнанням Києвом терористичних організацій, їхніх структур, бойовиків тощо. Тому - припинення безглуздого Мінська, який укотре, уже при (президенті України Володимирі - ІФ) Зеленському і другому приході Кучми (представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма - ІФ) показав, що за ним стоїть нульова результативність і зрада національних інтересів", - заявив Білецький.

За його словами, необхідно також виконати аудит оборонного сектора країни, зокрема Міноборони та Збройних сил.

"Аудит не "Укроборонпрому", а всієї оборонної сфери, насамперед самої армії. Ми маємо оцінити стан армії, надлишкового майна й багатьох інших речей. Доки не зроблено аудит - немає жодної стратегії розвитку українських Збройних сил", - сказав він.

За словами політика, ще однією важливою законодавчою ініціативою націоналістів є закон про армію територіальної оборони за фінським, швейцарським зразком, що "дасть можливість кадровій українській армії мати потужний резерв у разі найгірших ситуацій".

Важливим для об'єднаних націоналістів також є і питання соціального забезпечення військовослужбовців. "Одна з ключових проблем сучасної української армії - це постійна втрата фахівців. Ми готуємо людей, люди кров'ю отримують фантастичний досвід, якого не має жодна країна світу. Але потім ми їх втрачаємо, тому що в цих людей немає майбутнього, тому що в їхніх сімей немає майбутнього, немає повноцінного соціального забезпечення", - пояснив Білецький.

"Ми є прихильниками, щоб через поліграф, детектор брехні пройшли не тільки українські чиновники, а й представники генералітету, Генштабу Збройних сил України, Міністерства оборони стосовно їх можливої співпраці з російськими спецслужбами та їх участі в незаконних тендерах", - додав Тягнибок.

Як повідомлялося, 10 червня партії "Національний корпус", "Свобода" і "Правий сектор", ветеранські та громадські організації ухвалили рішення про участь у позачергових парламентських виборах єдиним націоналістичним блоком із подальшою консолідацією патріотичних об'єднань та організацій. Ці політсили ухвалили рішення про участь у позачергових парламентських виборах єдиним націоналістичним блоком.

Очолив об'єднаний список націоналістів лідер "Свободи" Олег Тягнибок. За ним ідуть лідер "Нацкорпусу", позафракційний нардеп Андрій Білецький, лідер Національного руху "Дія", екс-лідер "Правого сектора", позафракційний нардеп Дмитро Ярош, а також нинішній лідер "Правого сектора" Андрій Тарасенко. Під номером 5 у списку - екс-віце-спікер парламенту та кандидат у президенти від "Свободи" 2019 року Руслан Кошулинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА