15:14 21.06.2019

До ВР можуть пройти шість партій, лідирує "Слуга народу" - опитування SOCIS

2 хв читати

(Додано текст 5-7 абз.)

Київ. 21 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Шість політичних партій можуть пройти до Верховної Ради на дострокових виборах 21 липня, лідирує партія "Слуга народу", свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень SOCIS.

Згідно з результатами соцопитування, оприлюдненими в п'ятницю на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 37,1,% серед усіх опитаних виборців.

Також долають 5-відсотковий прохідний бар'єр до парламенту партія "Опозиційна платформа - За життя" (9,7%), "Європейська солідарність" (6,9%), "Батьківщина" (6,8%) і партія "Голос" - 5,3%.

При цьому шанси пройти до парламенту, враховуючи статистичну похибку, має партія "Сила і честь", яку готові підтримати 3,2% респондентів.

Не долають поки що 5-відсотковий прохідний бар'єр партія "Громадянська позиція", за яку готові віддати свої голоси 2,1% опитаних, Радикальна партія (1,7%), ВО "Свобода" (1,4%), "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" (1,3%), "Українська стратегія" (1%), "Самопоміч" (0,9%). Інші партії набирають менше 0,7%. Ще 16,1% респондентів відмовилися відповідати на запитання або не визначилися з вибором, 6,2% сказали, що не брали б участь у голосуванні.

Серед тих, хто вже визначився зі своїм вибором і голосуватиме на позачергових виборах народних депутатів, партію "Слуга народу" мають намір підтримати 47,6% респондентів "Опозиційну платформу - За життя" - 12,4%, "Європейську солідарність" - 8,8%, "Батьківщину" - 8,7%, "Голос" - 6,8%, "Силу і честь" - 4,1%.

Партія "Громадянська позиція" отримує 2,7% голосів тих, що визначилися виборців, Радикальна партія - 2,2%, "Свобода" - 1,7%, "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" - 1,6%, "Українська стратегія" - 1,3%, "Самопоміч" - 1,2%, інші партії - 0,8%.

Дослідження проводилося 14 - 19 червня. Було опитано 2000 респондентів віком старше 18 років, статистична похибка вибірки становить +/-2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА