17:14 27.06.2019

Слідство ДБР щодо закупівель військового майна є спланованою операцією з підриву обороноздатності держави - Герасимов

2 хв читати

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Слідчі дії Державного бюро розслідувань (ДБР) у справі про закупівлі майна для української армії за завищеними цінами є спланованою операцією, спрямованою на підрив обороноздатності України, вважає керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

"Кремль мріє, щоб українська армія повернулася в стан 2014року... Реванш... починає бити по силі української армії", - сказав Герасимов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він зазначив: "Так зване слідство ДБР, на мою думку, є спланованою операцією, спрямованою на підрив обороноздатності держави".

У цьому контексті Герасимов звернувся до українців із проханням не допустити реваншу проросійських сил в Україні. "Те, що відбувається через місяць після зміни влади в Україні, викликає занепокоєння", - сказав Герасимов.

У свою чергу адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і Партнери" Ігор Головань висловив здивування тим, що директор ДБР Роман Труба добре обізнаний про проведені слідчі дії, тоді як розслідування злочинів не входить до компетенції директора бюро, закон забороняє директору ДБР втручатися в розслідування і впливати.

Адвокат зазначив, що водночас документи, які не є публічними, стають доступними для громадськості. "Як потрапив документ Портнову (про відмову в реєстрації кримінального провадження за фактом надання ним завідомо неправдивих показань - ІФ)... Хтось у ДБР в режимі онлайн зливає інформацію Портнову", - сказав Головань.

У цьому контексті адвокат повідомив, що наразі готуються документи про порушення, вчинені директором ДБР.

"Ми ведемо роботу з подання заяв про скоєння Трубою кримінального правопорушення", - сказав він.

Як повідомлялося, 26 червня директор ДБР Труба повідомив, що співробітники Держбюро і Генпрокуратури України здійснили близько 40 обшуків за місцями проживання деяких посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

За словами Труби, попередня сума збитків, понесених Міноборони внаслідок завищення цін, становить майже 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тис. комплектів військової форми за завищеними цінами і 20 тис. бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА