13:17 05.07.2019

Напередодні виборів до ВР політики забули, що в країні йде війна - гендиректор КВУ

2 хв читати

Київ. 5 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Виборча парламентська кампанія проходить у форматі шоу та концертів і нагадує кампанію 2012 року, політики забули, що йде війна, заявляє генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"Ми бачимо, що українські вибори повернулися у формат кампанії зразка 2012 року, коли були змагання артистів... Зараз ми спостерігаємо щось подібне", - наголосив Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що під час виборчої кампанії до парламенту в 2014 році шоу, концерти, гумористичні змагання були винятком із правил: "Йшла гостра фаза війни, і кандидатам було соромно". Сьогодні, за словами гендиректора КВУ, політики забули, що в Україні триває війна і майже щодня надходять повідомлення про поранених і загиблих.

За словами Кошеля, в рамках виборчої кампанії шоу влаштовують у більшості мажоритарних округів. Як приклад він розповів, що на території одномандатного виборчого округу №40 під час святкування Дня Конституції відбулося авіашоу, під час якого парашутист здійснив стрибок із прапором політичної партії "Слуга народу".

Кошель також звернув увагу, що політики стали масово копіювати президентську виборчу кампанію Володимира Зеленського. "Чомусь українські політики повірили, що саме відеозвернення матимуть магічну силу, особливо в мажоритарних округах і в сільській місцевості, де проблеми з інтернетом", - зазначив він.

Голова КВУ також розповів про "дивні й абсурдні форми ведення агітації".

За його словами, в смт Козова Тернопільської області за сприяння одного з кандидатів у депутати відбулося відкриття 10-метрової фігури Ісуса Христа - зменшеної копії Христа-Спасителя з Ріо-де-Жанейро - із назвою компанії, яку очолює кандидат.

Кошель повідомив, що до КВУ надходять повідомлення про масові факти роздавання товарів і послуг від імені благодійних фондів та громадських організацій, які пов'язані з кандидатами в народні депутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА