21:20 19.07.2019

Низка громадських активістів побоюються, що ремонт Центрального мосту в Дніпрі, який став предметом парі між Зеленським і Філатовим, буде фіктивним

3 хв читати

Київ. 19 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Представники деяких громадських організацій міста Дніпра висловлюють побоювання, що ремонт мосту, через який президент України Володимир Зеленський і мер міста Борис Філатов уклали парі, буде фіктивним, і просять створити комісію для цілодобового контролю реконструкції.

"Ми вимагаємо, просимо Володимира Олександровича Зеленського втрутитися в ситуацію. Тому що може статися так, що йому просто брешуть. І він не знає. Ми хочемо допомогти йому в цьому. Щоб була створена робоча група, до якої увійдуть журналісти, активісти, експерти, представники Державної архітектурно-будівельної інспекції, щоб цілодобово контролювати процес реконструкції", - сказав глава громадської організації "Неурядова медійно-адвокаційна група" Іван Красиков на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, міст знаходиться в стані ремонту більше трьох років. Після візиту Зеленського в Дніпро роботи поновилися, проте проблеми залишилися.

Відповідно до початкового графіку, зазначив Красиков, ремонт моста повинен бути завершений в 2019 році. Громадський активіст розповів, що стосовно підрядника, з яким було укладено перший договір про ремонт і який освоїв частину грошей, йдуть суди. Пізніше, за його словами, був укладений новий договір на реконструкцію, змінено графік ремонту. "Ми хочемо звернути увагу ... був укладений договір на майже 312 млн.грн 9 липня 2018 року. При цьому нам взагалі ніхто не повідомив, ні міський голова - ніхто, які роботи до цього були виконані", - сказав активіст.

Красиков зазначив, що за цей час кошторис на ремонт моста збільшився.

"Сьогодні міська рада приховує, як перший робочий план ... і навіть другий робочий план. Ми не знаємо ні проект, ні кошторис, ні бюджет. Городяни не знають, куди витрачають їхні гроші", - стверджує він.

Красиков зазначив, що напередодні візиту Зеленського в Дніпро був затверджений новий графік, згідно з яким ремонт завершується в 2020 році.

"Зараз у нас є побоювання, що роботи зовсім не будуть виконані. Ми побачимо фіктивні ремонтні роботи, якесь урочисте відкриття. А що буде потім?", - сказав він.

Зі свого боку член громадської організації "Рух Вільна Доля", член Громадської ради при Дніпровській міській раді Вадим Мірошник підкреслив, що подібна ситуація в Дніпрі "не тільки з мостом, але з усіма закупівлями товарів послуг - усім, що пов'язано з бюджетними грошима в усіх інших галузях".

Тим часом заступник голови громадської організації "Рух Вільна Доля" Денис Розов повідомив, що 12 липня під час візиту Зеленського в Дніпро громадські діячі передали президенту і його прес-службі папку, в якій викладені проблемні питання міста.

"За нашою інформацією, ця тека з нашого міста не поїхала. Для цього сьогодні ми приїхали в столицю нашої Батьківщини ... Сьогодні ми передамо це документи в Офіс президента, в ДБР, МВС. І коли все передамо, сподіваємося, що вище керівництво держави зверне зрештою увагу на наші біди і ті біди, які влаштовує міська влада міста Дніпро", - сказав він.

Як повідомлялося, Зеленський і Філатов домовилися про те, що міський голова подасть у відставку, якщо Центральний міст не буде відремонтований до 14 вересня. Політики уклали парі.

Центральний або новий міст (автодорожній міст №2) з'єднує правий та лівий берег міста Дніпро був відкритий в 1966 році, а його капітальний ремонт було розпочато в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА