12:24 12.09.2019

Дочка кримськотатарського активіста Бекірова закликає боротися за звільнення всіх незаконно затриманих у Криму

2 хв читати

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, який повернувся в Україну в результаті взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією, після перенесеної операції почувається задовільно, він залишається у статусі обвинувачуваного у кримінальній справі, повідомив його адвокат Олексій Ладин.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер адвокат нагадав, що Бекірова затримали співробітники ФСБ у грудні 2018 року за нібито передання вибухівки та набоїв, обвинувачення ґрунтувалося лише на підставі показань свідка, в реальному існуванні якого захист Бекірова сумнівається.

За словами Ладіна, незважаючи на серйозні проблеми зі здоров'ям його підзахисного (хворе серце й ампутована нога), Бекірова помістили під варту, й він перебував у СІЗО.

"Він продовжує бути в статусі обвинувачуваного", - уточнив адвокат, наголосивши, що наразі складно уявити, як розслідуватиметься ця кримінальна справа. Ладін додав, що на 13 вересня призначено судове засідання, і висловив сподівання на те, що прокуратура відкличе обвинувачення.

Адвокат також повідомив, що захист має всі підстави для звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Щодо стану здоров'я Бекірова, то, як розповів адвокат, у клініці "Феофанія" було виконано операцію на серці. "Зараз із ним усе добре. Він почувається задовільно", - сказав Ладін.

У свою чергу дочка кримськотатарського активіста Елеонора Бекірова закликала боротися за кожну людину, незаконно затриману за політичними обвинуваченнями в Криму. "В СІЗО залишилися кримські татари й не тільки, вони потребують нашої підтримки", - сказала вона.

Бекірова роздала список, що складається з 86 прізвищ людей, які зазнали політичних репресій у Криму.

"Ми маємо боротися за звільнення кожного в'язня, за звільнення Криму", - наголосила голова правління ГО "КримСОС" Таміла Ташева.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Бекірова затримали 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА