11:49 30.09.2019

Майже 60% киян підтримують позачергові вибори мера столиці - опитування

2 хв читати

Київ. 30 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Близько 60% киян підтримують ідею позачергових виборів мера столиці, про що свідчать дані опитування компанії Seetarget.

Згідно з соціологічним дослідженням, презентованим на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок, до ідеї проведення позачергових виборів мера Києва та місцевої влади позитивно ставляться 59,1% населення, негативно - 32,4%, не змогли відповісти 8,5% респондентів.

При цьому в рейтингу кандидатів у мери Києва за умови, що вибори проводилися б найближчої неділі, 20,7% респондентів, які готові прийти голосувати та визначилися з вибором, заявили, що підтримали б нинішнього мера Віталія Кличка. 18,6% опитаних готові підтримати народного депутата (фракція "Слуга народу") Олександра Ткаченка, а ще 12,4% - нардепа (фракція "Голос"), музиканта Святослава Вакарчука.

Відповідаючи на запитання про те, за яку політсилу респонденти віддали б свій голос, якби вибори до Київської міської ради проводилися найближчої неділі, 53,8% опитаних (серед тих, хто має намір голосувати й визначився з вибором) заявили про підтримку партії "Слуга народу", ще 9,9% готові голосувати за "Європейську солідарність", а 7,1% - за партію "Голос".

Серед найгостріших проблем опитані називають тривалу відсутність гарячої води (21,7%), відсутність доступної медицини (21,4%) і незадовільну якість води в кранах (20,3%).

Основною проблемою, яка заважає місцевій владі вирішувати проблеми киян, 32,7% респондентів вважають корупцію, а 28,3% переконані, що в цьому винна некомпетентність чиновників.

Опитування проводила з 20 по 27 вересня 2019 року компанія Seetarget методом особистих інтерв'ю (face-to-face). Соціологічне дослідження репрезентативне за статтю, віком і районом проживання. Вибірка становить 1207 респондентів. Похибка не більше ніж 2,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА