19:23 16.10.2019

Держлісагентство запустило "пілот" e-реєстру лісорубних квитків та онлайн-карту рубок

2 хв читати

Київ. 16 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державне агентство лісових ресурсів (Держлісагентство) України запустило пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків, повідомив генеральний директор лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру (ЛІАЦ) Держлісагентства Віктор Мельниченко.

"Це реєстр дозвільних документів, які дають право здійснювати господарську діяльність, пов'язану із заготівлею деревини. Реєстр лісорубних квитків покриває всю територію України. Ми зібрали всі дані в одному місці й почали робити їх доступними для громадськості близько місяця тому", - повідомив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами Мельниченка, в зазначеному реєстрі станом на 16 жовтня оприлюднено інформацію про 27 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини.

Крім того, ЛІАЦ презентував онлайн-карту рубок, яка також працює в пілотному режимі і поширюється на три області - Чернігівську, Полтавську, Рівненську.

"Систему графічного відображення рубок на карті України на сьогодні ми відпрацьовуємо на трьох пілотних областях. Місяць, як ми почали закачувати карти. Наразі вирішуємо низку технічних питань. До кінця року плануємо поширити проект на всю Україну для підприємств Державного агентства лісових ресурсів", - зауважив Мельниченко.

Крім того, в планах лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру - запуск реєстру лісових квитків на промисловий збір ягід, грибів, меду, лікувальних трав, який перебуває на фінальній стадії розробки.

Голова ЛІАЦ зазначив, що очікує від Верховної Ради розгляду й ухвалення низки законодавчих ініціатив, які дадуть змогу поширити систему електронного обліку деревини, реєстр лісорубних і лісових квитків, онлайн-карту рубок на всіх постійних лісокористувачів, які також здійснюють заготівлю деревини, незалежно від підпорядкування.

Лісорубний квиток - дозвіл на заготівлю деревини. Містить інформацію про місце та обсяг заготівлі. Документ видають обласні управління лісового та мисливського господарства при Держлісагентстві.

Загальна площа лісових ділянок України становить близько 10,4 млн га. Лісистість країни становить 15,9%.

У підпорядкуванні Держлісагентства - 7,6 млн га лісів (73% Лісового фонду України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА