15:48 14.11.2019

В Україні створено Загальнонаціональний страйковий комітет "Заради майбутнього!" для організації, за необхідності, всеукраїнських страйків

2 хв читати

Київ. 14 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В Україні створено спільний Загальнонаціональний страйковий комітет профспілок, самозайнятих і фермерів, який координуватиме їхні протестні акції, та займатиметься, за необхідності, підготовкою до всеукраїнських страйків.

"Ми оголошуємо про створення, напевно, вперше в історії України спільного національного єдиного страйкового комітету, метою якого буде не лише координація діяльності профспілкових організацій, а й руху самозайнятих або, як їх називають, ФОПів, а також представників фермерства", - повідомив на прес -конференції у четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" правозахисник, директор Інституту профспілкового розвитку Михайло Чаплига.

За його словами, організація займатиметься не лише координацією протестних акцій, але і підготовкою до першого за багато років всеукраїнського страйку як, "напевно, єдиної цивілізованої форми протесту, передбаченої нашим законодавством".

"Наше головне завдання - підготувати ґрунт, щоб ми були здатні, в разі необхідності, провести попереджувальний, а пізніше і повністю готовий, всеукраїнський страйк", - зазначив Чаплига.

Правозахисник вважає, що досвід протестів, котрі відбувалися в Україні протягом останніх років показує, що "форми Майдану, на жаль, не є хорошими і сучасними формами ухвалення державних рішень, а є певними архаїчними формами ухвалення важливих для держави рішень", а проблемою для влади є не одноразові акції протесту, а системний організований страйковий рух.

Заступник голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко зазначив, що наразі держава монополізує ухвалення всіх рішень, зокрема про новий Трудовий кодекс, який погіршить права працівників, роботу Фонду соціального страхування, проводить "реформи заради реформ".

Голова ГО "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич заявив, що влада зараз "ігнорує всі ініціативи, які виходять знизу". "Ми закликаємо всіх колег приєднатися до нашого Загальнонаціонального страйкового комітету, щоб напрацювати інструменти, які дадуть змогу зберегти 1,5 млн підприємців-спрощенців, 2,5 млн робочих місць, які створили ФОПи на спрощеній системі оподаткування", - зазначив він.

Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак зазначив, що влада, на жаль, не хоче чути думку тих, хто не згоден із ухваленими нею рішеннями. "Значить, у наростаючому темпі пройдемо цей шлях, вчитимемося й досягнемо своєї мети, і самі собі будемо господарями", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА