15:17 19.11.2019

Генпрокуратура зареєструвала за рішенням суду низку кримінальних справ про незаконне збирання та поширення інформації про Порошенка - адвокат

3 хв читати

Київ. 19 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Генеральна прокуратура України за рішенням суду зареєструвала чотири кримінальні провадження за фактом незаконного збирання та поширення інформації про п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, також його захист подав заяву про скоєння злочину - притягнення до відповідальності завідомо невинного - у зв'язку з поширенням інформації про проект підозри.

На прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат Порошенка Ігор Головань висловив думку про те, що інформація про направлений Державним бюро розслідувань до Генпрокуратури проект підозри Порошенка у рамках справи про призначення членів Вищої ради правосуддя є спробою уникнути виконання судового рішення та відповідальності за неправомірні дії.

"Оскільки було таке гучне слово, як "підозра", то ми поставили питання і сьогодні, буквально кілька годин тому, подали заяву про притягнення до кримінальної відповідальності за притягнення завідомо невинного. Ми вважаємо, що організатором цього був керівник ДБР пан Труба", - повідомив адвокат.

Він також зазначив, що, окрім звернень до Генпрокуратури, захист Порошенка звертався і до суду. "Учора ми отримали підтвердження від Генеральної прокуратури України про те, що у виконання рішення Печерського районного суду Києва було зареєстровано кримінальні провадження за фактом можливого порушення таємниці листування і телефонних розмов. розголошення даних досудового розслідування, вчинених посадовими особами ДБР, за фактом можливого отримання неправомірної вигоди керівником ДБР за вплив на ухвалення рішення... за фактом незаконного збирання та поширення Портновим інформації", - розповів Головань.

Він додав, що захист отримав підтвердження від Генпрокуратури про реєстрацію цих чотирьох кримінальних проваджень.

"Є ще одне провадження, передане до ДБР, стосовно слідчих ДБР за фактом незаконного збирання конфіденційної інформації, її поширення", - розповів адвокат.

Головань нагадав, що адвокати Порошенка зверталися до ДБР із заявами про закриття кримінальних проваджень.

За його словами, жодних дій із цього приводу ДБР не зробило, у зв'язку з чим захист Порошенка й оскаржив бездіяльність Держбюро в судовому порядку. "Шевченківський суд 15 листопада ухвалив рішення, яким зобов'язав ДБР наше клопотання розглянути, і за кілька днів з'явилася інформація про проект підозри. Тобто, це банальне бажання уникнути виконання судового рішення і не ухвалювати рішення в цій ситуації по суті", - підсумував Головань.

Адвокат додав, що інакше слідчим ДБР довелося б коментувати документи, які свідчать про те, що Порошенко не порушував законодавства під час призначення членів Вищої ради правосуддя.

Він також звернув увагу на те, що Порошенко не отримує повісток на допити в належному порядку. "На допити потрібно приходити відповідно до закону. На жаль, ДБР нині навіть не направляє повісток", - сказав Головань.

У свою чергу співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов, висловлюючи політичну позицію щодо заяви про підготовлювану підозру Порошенку, сказав: "У п'ятницю в парламенті було проголосовано фактично відставку пана Труби з посади керівника ДБР. І цю конвульсію (проект підозри Порошенка - ІФ) слід розглядати як спробу вимолити у нової влади залишити керівника ДБР на своїй посаді".

Він висловив думку про те, що мета таких гучних заяв - відвернення уваги від "катастрофічних провалів майже за всіма напрямами діяльності нової влади".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА