19:04 28.11.2019

В Україні зростає попит на нішеві культурні заходи - дослідження

2 хв читати

Київ. 28 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Культурні заходи здобувають дедалі більшу популярність в Україні, зокрема зростає попит на нішеві заходи, свідчить аналітичний звіт "Економічна привабливість української культури" Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

"Попит на культурні продукти зростає, особливо на культурні продукти, пов'язані із сучасними технологіями або соцмережами. Наприклад, музеї з інтерактивними технологіями. Також зростає попит на нішеві заходи, наприклад джазові фестивалі", - зазначила старший науковий співробітник інституту Ірина Федець, представляючи результати дослідження на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Під час дослідження було опитано 21 респондента - діячів культури, експертів і громадських діячів.

Водночас переважно фестивалі в Україні залишаються неприбутковими, проте і не беззбитковими: їх, як правило, підтримують спонсори і меценати, зазначила Федець.

"Хто працює у збиток - то це українські телеканали. Їхні власники самі ще й субсидують діяльність телеканалів, тож інвестиції в цю галузь роблять не заради прибутку", - зазначила Федець.

Розвиток сфери культури сприяє розвитку туризму та іншим економічним ефектам, наголосив, у свою чергу, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Основними учасниками культурного ринку у світі є муніципалітети, які розуміють, що культурно-креативні індустрії - інструмент розвитку територій, зокрема в депресивних районах", - сказав він.

Бураковський також зазначив, що культурно-креативні індустрії - один із головних споживачів інновацій і постачальник відповідних ресурсів для інших галузей.

"У багатьох невеликих і середніх компаніях в Європі від 8% до 20% штату - це представники креативно-культурного напряму. Наприклад, маркетинг неможливий без використання ресурсів цієї індустрії", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА