17:17 22.01.2020

Керівництво "Київметробуду" готове співпрацювати з правоохоронними органами для продовження будівництва метро на Виноградар

3 хв читати

Київ. 22 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Керівництво ПАТ "Київметробуд", що виступає генпідрядником проекту з продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метрополітену, готове співпрацювати з правоохоронними органами для продовження будівельних робіт, повідомив новий генеральний директор ПАТ "Київметробуд" Костянтин Салій під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Власники "Київметробуду" вирішили призначити мене генеральним директором, щоб попередній директор, пан Метелиця зміг зайнятися своєю прямою діяльністю - будівництвом метро. А питання політичні, ЗМІ та санації проходитимуть під керівництвом гендиректора", - повідомив Салій.

За його словами, на підприємстві проведуть інвентаризацію матеріально-технічних ресурсів, а також звернуться до правоохоронних органів щодо ймовірного розкрадання коштів.

"Наразі Генеральна прокуратура ухвалила рішення про арешт рахунків. Вони також розробляють "рецепт", як контролювати розподіл цих коштів прозоро. Ми вважаємо, це добре, що Генпрокуратура буде присутня, і спостерігатиме, як ведуться роботи. Також Генеральна прокуратура отримає доступ до документів, куди пішли кошти, які виконано роботи, хто підписував процентівки, і виявлятиме весь комплекс зацікавлених осіб", - додав Салій, зазначивши, що вирішення ситуації навколо підприємства залежить від правоохоронних органів.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора, слідчий суддя Печерського райсуду Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ "Київметробуд" і його підрозділів.

"У подальшому Офіс генерального прокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в АРМА з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави", - повідомила прес-служба.

Як заявив раніше голова наглядової ради "Київметробуду" Олег Токарев під час прес-конференції в агентстві, причина зміни керівництва - незадовільні темпи будівництва метро в бік житлового масиву Виноградар, через що терміни запуску метро відкладаються на рік.

"Сума тендера - 6 млрд грн. Наприкінці року було отримано аванс - 2,6 млрд грн. За рік, який ми прожили з генеральним директором Кобілем Василем, витрачено 1 млрд грн і виконано, але не підписано замовником, роботи на 150 млн грн . Від суми контракту це лише 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобіля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича", - повідомив він.

У свою чергу, керівний партнер юридичної фірми "Ілляшев та партнери" Михайло Ілляшев повідомив про поширення "низки міфів" про захоплення підприємства та припустив, що "проблему інспірував колишній керівник".

Він також прокоментував заяву Міністерства юстиції про поновлення на посаді директора ПАТ "Київметробуд" і внесення відповідних коригувань до держреєстру.

"Міністр нічого не анулював, жодних рішень наглядової ради він не скасовував і не міг скасувати, оскільки це поза компетенцією Мін'юсту. Найімовірніше, йдеться про висновки, які зробила комісія при Мін'юсті, що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, допустив технічну помилку. На сьогодні ці документи буде подано нотаріусу, щоб знову було внесено відповідні зміни", - пояснив Ілляшев, наголосивши, що заява міністерства не ставить під сумнів законність рішень наглядової ради.

Як повідомлялося, комунальне підприємство "Київський метрополітен" у 2018 році уклало договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської лінії метро з "Київметробудом", який став переможцем тендера на ProZorro.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається побудувати дві станції - "Мостицька" і "Проспект правди" - та відгалуження в бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їхній бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА