13:19 27.01.2020

ВГО "Земляцтво - рідний Донбас" створена для допомоги в досягненні миру на Донбасі, його реінтеграції та відновлення - Бахтеєва

2 хв читати

Київ. 27 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Створена 9 січня Всеукраїнська громадська організація "Земляцтво - рідний Донбас" ставить перед собою за мету досягнення миру на Донбасі, реінтеграцію регіону в Україну та його відновлення.

"Нас усіх об'єднує те, що ми родом з Донбасу, і те, що ми всі земляки. Мета нашої організації об'єднати всіх разом у дуже скрутний час в ім'я лише одного слова - мир. Це непросте, але найголовніше слово. Мир потрібен усій Україні, тому що без нього не буде процвітаючої України. І без Донбасу не буде успішної, процвітаючої України", - сказала на прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна" заслужений лікар України, народний депутат попередніх скликань Тетяна Бахтеєва.

Вона наголосила, що трьома цілями цієї організації є мир на Донбасі, реінтеграція Донбасу та відновлення Донбасу. "Мир - це те, про що мріють мільйони людей. Ми сподіваємося, що і з нашою допомогою, і з допомогою тих дій, які здійснює президент Володимир Зеленський, які ми побачили в "нормандському форматі", обов'язково буде мир", - зазначила Бахтеєва.

Екс-нардеп наголосила, що за час конфлікту на Донбасі загинуло більше ніж 13 тис. людей, з яких понад 130 дітей. Не менше ніж 200 дітей було поранено. "Дорослі і діти у XXI столітті в центрі Європи не повинні помирати від снарядів і куль", - заявила вона.

Бахтеєва вважає, що людям, які постраждали від бойових дій, переселенцям недостатньо лише допомоги держави, і для цього створено організацію "Земляцтво - рідний Донбас".

У роботі організації також братимуть участь екс-народний депутат, президент холдингу NORD Валентин Ландик, багаторазовий чемпіон Паралімпійских ігор з плавання, почесний громадянин Донецька і Слов'янська Віктор Смирнов, екс-заступник голови Донецької ОДА Борис Адамов, співачка і громадський діяч Ганна Славська.

Адамов зазначив, що організація планує взаємодіяти з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, на яке покладено багато функцій. "Це як на конячку навантажити величезну кількість вантажу, що вона потім не в змозі рушити", - вказав він.

За його словами, організація має необхідний інтелектуальний і людський потенціал, щоб активно допомагати у вирішенні всіх питань, пов'язаних із конфліктом на Донбасі та його наслідками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА