16:47 19.02.2020

Монографія "Філософія півдня Італії" допоможе криміналістам і психологам у розумінні природи злочинних структур

2 хв читати

Київ. 19 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Києві відбулася презентація наукової монографії про сицилійську мафію, калабрійську ндрангету та неаполітанську каморру як філософії Південної Італії в контексті розуміння природи кримінальних структур.

На прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" академік, кандидат психологічних наук, керівник Одеського регіонального відділення Української академії наук Олег Мальцев розповів, що наукова праця стала результатом експедиційної роботи вчених на півдні Італії.

"Робота зроблена зовсім недавно, закінчили ми її в лютому, монографія навіть у тираж ще не вийшла, зараз презентуємо до тиражу", - сказав Мальцев.

За його словами, про кримінальні структури італійського Півдня було написано багато, зокрема наукових робіт, але у філософському контексті це вперше розкрито в монографії "Філософія півдня Італії".

Мальцев розповів, що разом зі своїм колегою - кандидатом психологічних наук, асоційованим професором, академіком Української академії наук Віталієм Луньовим перебував в експедиції на Півдні Італії, збираючи матеріал для монографії.

"Сама робота буде дуже скоро представлена і в електронному варіанті, і в накладі. Бібліотеки, інші установи отримають копію монографії", - сказав Мальцев.

Він уточнив, що монографію буде видано п’ятьма мовами - українською, російською, англійською, італійською та німецькою.

"Монографія - це результат роботи цілого експедиційного корпусу, експедиційної програми. Нам вдалося виявити те, про що немає інформації в бібліотеках, у "Гуглі"... Ви практично побуваєте в тому середовищі, де нам вдалося провести польові дослідження", - сказав Луньов.

Він наголосив: "Вдалося знайти мову опису... Це все описує філософію півдня... Ми від самого початку виходимо з тієї позиції, що ті три серйозні структури, про які йдеться - мафія, каморра і ндрангета - це не просто злочинні групи, як прийнято вважати... у монографії запропоновано зовсім іншу мову опису всього цього, з позиції багатовікової кримінальної традиції, - в цьому і полягає філософський підхід".

За словами вченого, ця робота стала "міксом філософської категорії та психологічної інтерпретації".

Автори книги вважають, що монографія буде цікава кримінологам, психологам, культурологам, філософам, оскільки подається новою мовою опису культур як таких.

"Йдеться про традиції, культуру, яким сотні років... багато матеріалу, пов'язаного з розумінням суті ставлення до злочину, тому що не йдеться про злочинців, які люблять займатися якоюсь зловредністю, йдеться про групи, для яких це спосіб життя в силу об'єктивних причин, в силу протиставлення їх державі", - додав Луньов.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА