12:53 20.02.2020

Рух #SaveФОП наполягає на введенні мораторію на перевірки мікробізнесу

2 хв читати

Київ. 20 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Рух #SaveФОП наполягає на виконанні президентського указу про введення мораторію на перевірки мікропідприємництва та створення окремого органу з питань розвитку мікробізнесу при президентові України, повідомив голова Всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич.

"Ми вимагаємо ввести мораторій на перевірки мікробізнесу усіма контролюючими органами до відповідних видозмін у суспільстві", - наголосив він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Доротич нагадав, що президент своїм указом у листопаді доручив уряду розробити законодавчі ініціативи щодо введення дворічного мораторію на перевірки ФОП і пом'якшення їхньої відповідальності за порушення порядку подання звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

"Президент України у листопаді минулого року видав указ терміново розробити законодавчу ініціативу про мораторій на перевірки мікропідприємництва... Його потрібно було виконати до 1 січня 2020 року. Указ не виконано, мораторій не введено", - наголосив Доротич.

Рух #SaveФОП 19 лютого провів чергову протестну акцію, після чого його учасники підписали резолюцію. Серед головних вимог також ухвалення законопроектів №2644 і №2645 про скасування обов'язкової вимоги для ФОП використовувати касові апарати, як це передбачають ухвалені восени 2019 року закони.

Як зазначив директор Інституту розвитку профспілкового руху Михайло Чаплига, до акції малих підприємців приєдналися представники профспілок, які виступають проти введення нового трудового кодексу, аграрії, які протестують проти "продажу землі транснаціональним корпораціям", а також журналісти та блогери, вимоги яких стосуються обмежень свободи слова у зв'язку з можливим ухваленням законопроектів про медіа і боротьбу з дезінформацією.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА