19:18 27.02.2020

Учасники акції протесту медиків #будьякНіна заявляють про закриття лікарень під виглядом медреформи

2 хв читати

Київ. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Учасники акції протесту медиків #будьякНіна заявляють про закриття лікарень під виглядом реформування системи охорони здоров'я України.

Про це повідомив заступник голови руху #будьякНіна Антон Гура на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

Організатори акції також заявили про вимогу, зокрема, провести парламентські слухання за участю медпрацівників з усієї країни щодо механізму впровадження медичної реформи, створити формулу розподілу прибутку, визначивши, яка частина доходу медзакладу спрямовуватиметься на оплату праці медичних працівників, а також поверне пайову пенсію після 25 років медичного стажу.

За його словами, реформа "первинки" налаштувала проти реформи медичних сестер, які тепер побоюються початку другого етапу медреформи.

"З 1 квітня все реформується, і медицини, яка була раніше, більше не буде", - сказав він.

Як нагадав Гура, перша акція протесту зібрала близько тисячі медпрацівників у всій Україні.

Заступник голови руху Оксана Слободянюк заявила про невдоволення медиків низькими зарплатами. "Якщо не переглянути зарплати, то нікому буде працювати. Реформу треба переглянути", - констатувала вона.

У свою чергу учасник акції Анатолій Якименко припустив, що під час реформи в регіонах України "залишать лише опорні лікарні, решту закриють".

Він також висловив думку, що автономізація комунальних лікарень (переведення в некомерційне комунальне підприємство, НКП - ІФ) створила загрозу закриття цих лікарень або передачі їх у концесію.

Водночас Гура наголосив, що керівники комунальних лікарень самовільним рішенням знижують зарплати медичному персоналу, примушуючи його підписувати згоду на роботу за "мінімалку".

Він також звернув увагу на проблему некоректного складання колективних договорів, що створює можливість знижувати зарплати медпрацівникам, і відсутність діючої профспілки медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА