16:22 05.03.2020

40% опитаних українців вважають, що жінки замало представлені в політиці

2 хв читати

Київ. 5 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Майже 40% опитаних українців вважають, що жінки замало представлені у вітчизняній політиці, 30-35% вважають, що вони недостатньо представлені в правоохоронних органах та науці, 26% - в армії, 19% - у бізнесі, на що частіше вказують саме респонденти жіночої статі.

Як свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці лютого, майже третина українців вважає, що жінки забагато представлені в таких сферах, як медицина та освіта.

Близько половини опитаних згодні з твердженням, що в Україні на сьогодні бракує партії, що представляє інтереси жінок. Стільки ж переконані, що жінки недостатньо представлені в уряді, Верховній Раді та місцевій владі. Зі згаданими тезами частіше погоджувалися представники старшого покоління та жінки.

82% українців підтримують те, що жінки йдуть до політики, 12% дотримуються протилежної думки.

"Попри це, в питаннях лідерства та ухваленні зважених рішень відповіді розподілилися таким чином: більше ніж 40% опитаних переважно обирали середньозважену відповідь щодо того, кому краще, чоловікам чи жінкам, вдається займати лідерську позицію та приймати рішення. Натомість у порівнянні прямих відповідей перевагу респонденти все ж надавали чоловікам, особливо коли йшлося про сферу політики", - зазначають соціологи.

Водночас опитані найчастіше погоджувалися з тим, для ефективної роботи народним або місцевим депутатом стать не має особливого значення.

"Незважаючи на те, що відносна більшість погоджувалася, що ефективно виконувати обов'язки міського чи сільського голови, голови обласної державної адміністрації, міністра, прем'єр-міністра та президента України можуть і чоловіки, і жінки, все ж дещо частіше опитані зазначали, що ефективними тут будуть чоловіки", - наголосили соціологи.

Опитування проводила група "Рейтинг" 21-25 лютого 2020 року. Було опитано 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА