15:49 26.05.2020

За Кличка на виборах мера Києва зараз готові проголосувати 41,1% осіб, що визначилися - опитування SOCIS

3 хв читати

Київ. 26 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Нинішній мер Києва Віталій Кличко набрав би 41,1% голосів тих, хто визначився з вибором та голосуватиме на виборах міського голови столиці, якби такі відбувалися зараз.

Як свідчать презентовані у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" дані опитування, проведеного в Києві з 8 до 20 травня Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS, за підприємця і телеведучого Андрія Пальчевського готові проголосувати 8,8% респондентів, що визначилися, за можливого кандидата від партії "Голос", шоумена і телеведучого Сергія Притулу - 8%, екс-мера Києва Олександра Омельченка (партія "Єдність") - 7,8%, журналіста Дмитра Гордона - 7,8%, екс-голову КМДА Олександра Попова ("ОПЗЖ") - 5,3%, нардепа Олексія Кучеренка ("Батьківщина") - 5,2%, екс-нардепа Борислава Березу - 3,3%, екс-нардепа Андрія Іллєнка ("Свобода") - 3,2%, народного депутата Олександра Ткаченка ("Слуга народу") - 1,3%. При цьому ще 7,6% готові підтримати іншого кандидата.

Серед усіх опитаних Кличка підтримали б 32,5% респондентів, Пальчевського - 6,9%, Притулу - 6,3%, Омельченка - 6,2%, Гордона - 6,1%, Попова - 4,2%, Кучеренка - 4,1%, Березу - 2,6%, Іллєнка - 2,6%, Ткаченка - 1%. І ще 6% - за іншого кандидата.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель зазначив, що при імітації виборів у першому турі серед тих, хто визначився і голосуватиме, є "все-таки досить умовний список кандидатів".

"Наприклад, немає кандидата від "Європейської солідарності", балотування якого, очевидно, може позначитися на рейтингу Віталія Кличка. Ми бачимо дуже низький рейтинг кандидата від "Слуги народу", що також, очевидно, пов'язане з тим, що провладна партія не визначилася з кандидатом", - зазначив він.

Згідно з даними опитування, якщо до другого туру виборів вийшли б Кличко та Притула, то мер столиці отримав би 46,5% підтримку, а шоумен - 19,3%. У парі Кличко-Пальчевський мер отримує 49,3%, а його можливий опонент - 17,6%.

Якщо до другого туру вийдуть Кличко і Ткаченко, то 52,1% осіб, що визначилися, проголосували б за нинішнього мера, а 10% - за цього можливого кандидата від "Слуги народу". У можливій парі Кличко-Гордон мер столиці набрав би 49,7%, а Гордон - 18,8%.

На виборах до Київської міської ради серед тих, хто визначився і має намір голосувати, 20,8% готові підтримати "Європейську солідарність", 18,2% - "Слугу народу", 13,3% - "УДАР" Віталія Кличка, 9% - "Батьківщину", 8,8% - "Опозиційну платформу - За життя", 5,1% - "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", 4,4% - Партію Шарія, 4,2% - партію "Голос", 3% - "Свободу", решта партій отримала б менше ніж 3%.

Серед усіх опитаних 14,6% готові підтримати "Європейську солідарність", 12,8% - "Слугу народу", 9,4% - "УДАР" Віталія Кличка, 6,4% - "Батьківщину", 6,2% - "Опозиційну платформу - За життя", 3,6% - "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", 3,1% - Партію Шарія, 2,9% - партію "Голос", 2,1% - "Свободу", решта партії отримала б менше ніж 2%.

Під час цього дослідження було опитано 4000 респондентів шляхом телефонного опитування. Його було проведено в усіх десяти адміністративно-територіальних районах Києва. Статистична похибка дослідження 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА