15:51 02.07.2020

Слідство просить продовжити терміни попереднього розслідування у справі про призначення Семочка до 10 жовтня - адвокат Новіков

3 хв читати

Київ. 2 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - До Печерського районного суду Києва надійшов документ про те, що слідство просить продовжити терміни попереднього розслідування у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки (СЗР) до 10 жовтня, заявив адвокат п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка Ілля Новіков.

"Нам учора ж анонсували намір слідства продовжувати вести розслідування. До Печерського суду вже надійшов документ про те, що слідство просить продовжити терміни попереднього розслідування у справі про призначення Семочка до 10 жовтня, тобто ще на три місяці, оскільки необхідно виконати наступні слідчі дії і далі додається список", - сказав Новіков на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, слідство просить виконати рішення Печерського суду про доступ до документів, оглянути носій інформації, отримати рішення Печерського суду про тимчасовий доступ до даних Рахункової палати, встановити повний список осіб, яким може бути щось відомо про обставини призначення Семочка і дії Божка (екс-глава СЗР Єгор Божко) у зв'язку з цим, здійснити допит Порошенка, здійснити спільний допит Порошенка і Божка, отримати дані комп'ютерно-технічної експертизи, розсекретити документи, здійснити інші процесуальні дії.

"Це має вимір у годинах, у днях і місяцях - вони просять три місяці термін, - і це має вимір у грошах. Реально зараз ДБР просить Печерський суд дозволити їм витратити близько 15 млн грн на те, щоб продовжувати розслідувати справу про те, як Порошенко призначив Семочка. Я нагадую, що в цій справі практично немає спору про факти: йдеться про підписання президентом указу", - наголосив адвокат.

Він повідомив, що в суді в четвер адвокати надали копію відповіді Рахункової палати, "яка вибиває єдину землю з-під ніг у слідства".

"Однак ДБР бракує часу, бракує грошей, нині йдеться про те, щоб продовжувати займатися цією справою і продовжувати випускати відео про те, що Порошенко до них не з’являється або з’являється, але не так. Вони хочуть зараз 15 млн грн мінімум, це якщо вони працюватимуть тими ж приблизно складами слідчих груп у тому ж приблизно графіку, ніщо їм не заважає розійтися на ширшу ногу", - додав Новіков.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 1 липня продовжив розгляд клопотання прокуратури про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання в кримінальному провадженні про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки, в якому Порошенко є підозрюваним.

Суд продовжить засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку 8 липня об 11:00.

Представники обвинувачення оголосили клопотання, в якому просили про особисте зобов'язання для Порошенка терміном на вісім діб – до 10 липня, коли збігає термін розслідування справи. Захист, вивчивши документи, звернув увагу на відсутність дати в документі. "Це не клопотання, а папірець, незрозуміло де і як виготовлений", - заявив адвокат Ігор Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА