17:26 09.07.2020

Корецький не має наміру звільнятися з ДБР і переконаний, що в більшості проваджень стосовно Порошенка немає перспективи

3 хв читати

Київ. 9 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Начальник 3-го відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, здійснених посадовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань (ДБР) Олег Корецький не має наміру звільнятися з ДБР і переконаний, що в більшості кримінальних проваджень стосовно п'ятого президента України Петра Порошенка немає перспективи.

"Звільнення з Державного бюро розслідувань я не боюся. Я вважаю, що в більшості тих кримінальних проваджень, які сьогодні розслідує ДБР, і де фігурує Порошенко, немає перспективи. Зокрема, у провадженні, яке стосується законності призначення Семочка на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Корецький вважає, що його рішення про закриття однієї зі справ Порошенка, що стосується ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня"), на сто відсотків законне й обґрунтовано. "На мою думку, відсутня подія злочину, тобто відсутнє ухилення від сплати податків. Учора я цю свою постанову направив до Офісу генерального прокурора, щоб відповідно до закону її перевірив прокурор, який наглядає за процесом розслідування кримінальної справи. Побачимо, яке буде ухвалено рішення. Хоча я припускаю, що на цього прокурора буде досить потужний тиск", - зазначив він.

Слідчий ДБР зазначив, що за більшістю проваджень ДБР, у яких фігурує Порошенко, було проведено повною мірою всі необхідні слідчі дії. "В січні-лютому 2020 року я підійшов до тодішніх керівників ДБР Олександра Соколова й Олександра Бабікова й доповів їм про те, що, на мою думку й на думку слідчих, за низкою проваджень треба ухвалювати рішення про їх закриття. Оскільки перспективи їх розслідування немає, а всі необхідні слідчі дії виконано", - розповів він.

За словами Корецького, керівництво ДБР сказало йому продовжувати розслідувати ці справи, він озвучив іншу позицію, і після цього на нього почався "досить сильний тиск". "Минуло близько місяця, і вони поставили мене перед фактом, що я маю піти з ДБР, повинен звільнитися. Мені сказали, що вони "мене не бачать, нам потрібна посада". Я сказав, що цього не робитиму. Приблизно два тижні тому мені набрали кадри й говорять, що приходь до нас, вручатимемо тобі повідомлення про звільнення у зв'язку зі скороченням твоєї посади", - повідомив він.

Корецький заявив, що він сам не має наміру звільнятися з ДБР. Він наголосив, що чотири рази проходив поліграф у період проходження конкурсу в ДБР і роботи в ДБР. "Останнє було близько двох місяців тому. Й за результатами всіх цих поліграфічних досліджень не було встановлено жодних порушень законодавства з мого боку. І ніхто з керівництва ДБР нічого не сказав два місяці тому", - зазначив він.

Як повідомлялося, 8 липня в ДБР заявили, що твердження керівника одного зі слідчих відділів Державного бюро розслідувань Олега Корецького про тиск на нього не відповідає дійсності та є політично мотивованим.

У бюро заявили, що Управління внутрішнього контролю ДБР перевірить інформацію, викладену в публічних заявах цього працівника.

Раніше керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький заявив, що на нього чинили тиск "харківські" з метою порушення кримінальних справ проти п'ятого президента, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА