15:38 20.07.2020

Адвокати Дугарь клопочуть про закриття справи проти неї

2 хв читати

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Захисники військової медсестри Яни Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, клопочуть про закриття справи щодо своєї підзахисної у зв'язку з відсутністю складу злочину в її діях.

"З метою змусити прокуратуру відреагувати на повідомлення про результат ми подали клопотання сьогодні про закриття цього кримінального провадження щодо Яни Дугарь за відсутності в її діях складу злочину", - сказав адвокат Микола Ореховський на прес-конференції "Як фальсифікувалася справа Шеремета. Підсумки ознайомлення з матеріалами" у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, за результатами розгляду цього клопотання прокуратура має надати постанову, в якій обґрунтує мотиви, чому вони вважають, що клопотання не слід задовольняти.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

Кузьменко та Антоненко перебувають під арештом, стосовно Дугарь суд скасував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Національна поліція України закликала підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета та їхніх адвокатів не затягувати процесу ознайомлення з матеріалами провадження, щоб суд міг якнайшвидше розпочати розгляд справи.

Продемонстровані на прес-конференції відеозаписи доступні за посиланнями:
https://www.youtube.com/watch?v=mOnrJk9mIZM
https://www.youtube.com/watch?v=OsdGkw8whgA
https://www.youtube.com/watch?v=zTFBrYPH4Ns
https://www.youtube.com/watch?v=U9wVB4fS-4U

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА