15:42 18.08.2020

Понад 40 професійних медасоціацій готуються відродити Федерацію громадських медоб'єднань України

2 хв читати

Київ. 18 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Понад 40 професійних медичних асоціацій готуються відродити створену в 1998 році Федерацію громадських медичних об'єднань України (ФГМОУ) для участі медспільноти у вирішенні актуальних питань розвитку системи охорони здоров'я.

Як повідомив президент ФГМОУ В'ячеслав Камінський у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", перший з'їзд ФГМОУ відбудеться в Києві 28 серпня.

"Ми хочемо об'єднати зусилля для взаємодії між Верховною Радою, профільним парламентським комітетом, Мінохорони здоров'я та наявними в Україні професійними лікарськими асоціаціями, щоб отримати право на участь у створенні та впровадженні єдиних стандартів надання медичної допомоги, соціального захисту медичних працівників", - сказав він.

Камінський при цьому зазначив, що "ФГМОУ ґрунтується на тих організаціях, які заснували федерацію". "Тоді їх було 54, нині це 41 організація. Федерація модернізується і відкрита всім професійним медичним об'єднанням", - сказав він.

За словами Камінського, діяльність федерації буде спрямована, зокрема, на участь у вирішенні актуальних питань профорієнтації, профосвіти та працевлаштування медиків, зокрема за кордоном, упровадження конкурсної системи професійного та посадового розвитку, підтримку розвитку медичної науки, практики та медичної освіти, а також координацію і регулювання альтернативних методів і моделей приватної медицини шляхом створення, впровадження і розвитку громадсько-державної системи ліцензування медичної діяльності.

Камінський також повідомив, що одним із напрямів діяльності ФГМОУ буде впровадження механізму індивідуальної ліцензії лікаря, проте він наголосив, що цей напрям не є основним для діяльності федерації.

"На сьогодні важливих, визначальних питань досить багато. Питання ліцензування або переатестація лікарів - це не основні питання", - сказав він.

У свою чергу член ФГМОУ Микола Проданчук зазначив, що "федерація поставила завдання не просто підтримати своїх членів - професійні асоціації, а й максимально сприяти прийняттю і впровадженню закону про самоорганізацію медичних професій".

За свого боку член ФГМОУ, народний депутат VIII скликання Верховної Ради Ірина Сисоєнко наголосила, що федерація, будучи громадською організацією, що об'єднує громадські професійні організації, "розпочне обговорення з медичною громадськістю цього майбутнього закону".

Вона також зазначила, що ФГМОУ ініціюватиме створення реєстру лікарських помилок.

"Це безцінна інформація, дані, на основі яких має розвиватися навчання лікарів і медиків. На жаль, в Україні поки що такого реєстру немає", - сказала вона.

При цьому генеральний секретар ФГМОУ Андрій Ткаченко наголосив, що у своїй діяльності федерація спиратиметься на міжнародний досвід.

"Усе, що робитиме ФГМОУ, усе це ґрунтуватиметься на міжнародних нормах і стандартах", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА