18:53 09.09.2020

Великий сховок із боєприпасами, знайдений на Харківщині, належить одному з лідерів організації "Патріоти - За життя" - екс-командир "Азова"

3 хв читати

Київ. 9 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Великий сховок із боєприпасами, виявлений поліцією в Люботині Харківської області наприкінці серпня, належить одному з лідерів організації "Патріоти – За життя", екс-командиру роти особливого призначення МВС "Східний корпус" Олегу Ширяєву, стверджує екс-командир "Азова" Максим Жорін.

"Нещодавно на Харківщині були знайдені сховки з боєприпасами, які, за нашою інформацією, належать одному з керівників цієї проросійської організації ("Патріоти - За життя" - ІФ) Олегу Ширяєву... Олег Ширяєв ці сховки робив, ще коли працював у поліції. Поліції на сьогодні відомо, що він причетний до цих незаконних складів боєприпасів, проте він досі вільно гуляє країною", - сказав Жорін на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в середу.

Він також стверджує, що ці боєприпаси призначалися для дестабілізації ситуації в країні.

Жорін також повідомив, що наразі група адвокатів працює над звільненням з-під варти 16 осіб, затриманих після нападу зі стріляниною на автобус з представниками "Патріоти - За життя", який стався поблизу Люботина ввечері 27 серпня. За словами Жоріна, усі затримані займають проукраїнську позицію, майже всі вони брали участь в АТО (зокрема й у складі "Азова"), деякі підтримують "Національний корпус".

"Ми підтримуємо і схвалюємо те, що зробили ці 16 героїв", - заявив Жорін.

За словами юриста, учасника бойових дій Віктора Шендибила, який також брав участь у прес-конференції, під час затримання цих людей були допущені процесуальні порушення. Крім того, він зазначив, що вважає помилковою кваліфікацію їхніх дій (замах на вбивство і хуліганство). На думку Шендибила, своїми діями затримані прагнули не допустити повторення сценарію "російської весни" 2014 року.

"Вони (затримані - ІФ) були в стані крайньої необхідності, яка виключає кримінальну відповідальність загалом, тому що... протидіючи таким організаціям, як "Патріоти - За життя", вони зберігають стабільність, мир і порядок у мирних містах і не дозволяють дестабілізувати ситуацію та повторити сценарій 2014 року", - сказав Шендибило.

Він також повідомив, що розгляд апеляцій на запобіжні заходи затриманим призначено на 1 жовтня.

Як повідомлялося, ввечері 27 серпня поблизу Люботина на автодорозі невідомі заблокували автомобілем Mitsubishi рух мікроавтобуса Mercedes, в в якому перебували представники громадської організації "Патріоти - За життя", та змусили його зупинитися. Після цього з Mitsubishi вийшли кілька людей, обстріляли мікроавтобус із травматичної зброї і втекли на своєму автомобілі. В результаті постраждали і були госпіталізовані чотири людини (троє з пораненнями від травматичної зброї, четвертий - із черепно-мозковою травмою).

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських мотивів, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Того самого вечора поліція затримала 14 осіб у Красноградському районі Харківської області. Пізніше було затримано ще двох людей. Усім затриманим оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 і ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

28 серпня в Люботині правоохоронці виявили сховок, де зберігалися майже 5 кг тротилу, 2,3 тис. різних боєприпасів, майже 62 тис. патронів різного калібру і багато допоміжних військових засобів. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) КК України.

За інформацією джерела, близького до правоохоронних органів, гаражем, в якому зберігалися боєприпаси, користувалися члени організації "Патріоти - За життя". Отримати офіційне підтвердження або спростування цієї інформації агентству не вдалося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА