16:43 11.09.2020

Адвокати Порошенка очікують активізації розслідування справ щодо "Ленінської кузні" та "Прямого" каналу

2 хв читати

Київ. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Адвокати п'ятого президента України Петра Порошенка заявляють про відкриття ще 15 нових кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко, і вважають, що найближчим часом варто очікувати активізації розслідування за двома раніше відкритими справами - пов'язаними з "Ленінською кузнею" та каналом "Прямий".

"Всі кримінальні провадження за найфантастичнішими сюжетами, які ми з вами обговорювали останній рік, - "Керченська історія", держзрада, інше - все це відійде на задній план - це, так чи інакше, димова завіса. Ми очікуємо, що на передній план вийдуть ці дві теми, в яких збігаються інтереси Офісу президента, заявників - "Ленінська кузня" і канал "Прямий", - сказав Ілля Новіков у п'ятницю на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив: "Трендом цього осіннього сезону в кримінально-правовій політиці будуть ці два напрями... очікуємо, що найближчим часом послідують безпосередні дії".

Зокрема, за словами Новікова, у адвокатів Порошенка є інформація, що готуються обшуки на каналі "Прямий", "які будуть подані не як переслідування політичних опонентів і переслідування вільної преси, а виключно як розслідування господарської діяльності".

У свою чергу адвокат Ігор Головань повідомив про відкриття ще 15 кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко: "Ще 4 вересня з'явилися ні багато ні мало - 15 нових проваджень, спрямованих фактично проти лідера політичної сили, опозиційного п'ятого президента України Петра Порошенка. Зрозуміло, що ці 15 проваджень такі самі порожні, як і десятки, які були сфабриковані до цього часу, але той факт, що влада не зупинилася, той факт, що влада продовжує напрям політичних переслідувань... на нашу думку, дуже яскравий. Звернув би увагу на те, що у фабулах цих проваджень дуже багато йдеться про банківську систему. Тепер вже дуже яскраво ми бачимо ще одного бенефіціара цієї діяльності - це дуже схоже на колишніх власників ПриватБанку щодо питань, пов'язаних із його націоналізацією".

Більшість із цих справ, за словами Голованя, відкрило Полтавське облуправління СБУ.

При цьому Новіков зауважив: "Найцікавіше - це не нові 15 справ щодо Порошенка, а те, що не відкрито жодного кримінального провадження стосовно депутата Деркача", - наголосив Новіков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА