15:02 24.09.2020

Звільнення від РРО призведе до тінізації частини аптечного ринку - думка

2 хв читати

Київ. 24 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Звільнення від програмних РРО (фіскальних касових апаратів) приведе до тінізації частини аптечного ринку та обігу фальсифікованих лікарських засобів, вважає директор громадського об'єднання "Аптечна професійна асоціація України" Володимир Руденко.

"До ВР внесли законопроекти №3853/1 і №3853/2, які хочуть нівелювати все те, що почало працювати в державі, і створити прецедент, коли частина ринку піде в тінь. Наша асоціація не підтримує ці законопроекти, й ми офіційно просимо депутатів не підтримувати їх", - сказав він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, зобов'язання аптек використовувати РРО з 1 січня 2020 року позитивно позначилося на ринку та скоротило обіг фальсифікатів. "У січні 2019 року внесли зміни до законодавства, якими зобов'язали всіх суб'єктів господарювання впровадити роздрібну торгівлю лікзасобів із використанням касових апаратів і видавати фіскальні чеки. Ці зміни дуже позитивні. Впровадження повної фіскалізації посилить контроль за діяльністю інтернет-аптек, спростить роботу фіскальним органам, Держлікслужбі, й від цього виграють споживачі", - сказав Руденко.

"За інформацією Держлікслужби, на сьогодні кількість фальсифікованих лікзасобів значно скоротилася. Адже лише в разі наявності фіскального чека пацієнт, який отримав неякісні лікзасоби, може довести, що купив їх у тому чи іншому аптечному закладі", - додав він.

Окрім цього, глава асоціації наголосив, що до впровадження законів про програмні РРО "ситуація сприяла збуту неякісних фальсифікованих лікзасобів, поширенню "сірого" імпорту".

"Згідно з різними джерелами, в Україні до 10% обігу лікзасобів - фальсифікат, 80% з них реалізовуються через інтернет і через суб'єктів господарювання без касових апаратів", - додав Руденко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА