12:03 15.10.2020

У КВУ занепокоєні криміналізацією виборчого процесу на місцевих виборах

2 хв читати

Київ. 15 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Комітеті виборців України (КВУ) занепокоєні зростанням випадків застосування насильства під час виборчого процесу на місцевих виборах, заявляє голова КВУ Олексій Кошель.

"Дії, які непокоять, - це факти криміналізації або факти насильства, які проявляються під час виборчої кампанії. Я не хочу нагнітати паніку, не хочу говорити про те, що вибори переходять у площину початку 90-х років, тому що під час попередніх виборчих кампаній, зокрема в 2015 році (на місцевих виборах - ІФ), ми також спостерігали низку фактів насильства на виборах", - сказав Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, спостерігачі КВУ зафіксували понад 20 фактів насильства за останні два тижні виборчої кампанії.

Він також зазначив, що під час нинішньої виборчої кампанії спостерігається також незрівнянно масштабний процес псування агітаційних матеріалів.

За його словами, якщо під час місцевих виборів 2015 року і під час парламентських і президентських виборів 2019 року такі випадки були радше винятком із правил, і не можна було говорити про тенденцію, то "особливості виборів 2020 року - це масове псування агітаційних матеріалів: заклеювання, кидання фарбою, перекреслення, розрізування".

Голова КВУ вважає, що причиною цієї тенденцій може бути зростання ціни мандата, оскільки громади отримали повноваження і кошти.

"Політики отримали можливість у громадах реалізовувати свої програми, свої проекти та платформи. Тому боротьба на місцевих виборах є значно сильнішою", - сказав Кошель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА