12:50 15.10.2020

Наявність сучасних засобів опломбування у виборчих комісіях гарантує чистоту виборчого процесу - КВУ

2 хв читати

Київ. 15 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Від наявності в територіальних виборчих комісіях сучасних засобів опломбування безпосередньо залежить кількість проблем, конфліктів і порушень законодавства на виборах, вважає голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

"Це надзвичайно важливо. Чим більший відсоток у нас буде опломбованих урн, пакетів тощо, тим менше у нас буде проблем, скандалів, конфліктів, порушень законодавства", - сказав Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомив президент Асоціації виробників систем опломбування Ростислав Цирень, за 10 днів до виборів "менше ніж половина територіальних виборчих комісій замовили й отримали сучасні засоби опломбування та опечатування".

За його словами, українські підприємства освоїли повний цикл виробництва такої продукції і можуть забезпечити всі потреби українського ринку.

Цирень зазначив, що на виборах президента і народних депутатів дільничні комісії отримували необхідне обладнання від Центральної виборчої комісії, під час підготовки до місцевих виборів територіальні виборчі комісії займаються цими питаннями самі.

"Ми стикаємося з некомпетентністю, з небажанням, перевантаженням і, крім того, дуже обтяженою процедурою... їм треба самим здійснити пошук, самим замовити, скласти договір, зареєструвати цей договір у казначействі, забезпечити доставку цих виробів у територіальні виборчі комісії, а потім розподілити по дільничних виборчих комісіях. Це процедура, з якою, на жаль, багато територіальних виборчих комісій не справляються", - розповів Цирень.

Він прогнозує, що у виборчому процесі знову з'являться "паперові наклейки з печатками", які не гарантують повного збереження документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА