13:56 11.11.2020

Більше ніж половина українців вважають, що для досягнення миру на Донбасі потрібно проводити переговори і з РФ, і з представниками "ДНР/ЛНР" - опитування

2 хв читати

Київ. 11 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 50,9% українців вважають, що для досягнення миру на Донбасі необхідно проводити переговори і з РФ, і з представниками підтримуваних РФ "ДНР/ЛНР", свідчать результати проведеного з 17 по 24 жовтня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) опитування, презентовані в середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

При цьому 38,9% опитаних вважають, що для досягнення миру на Донбасі не можна йти на поступки Москві й сепаратистам

Як свідчать результати дослідження, 52,4% українців вважають, що Україна в майбутньому здобуде перемогу над РФ, 10,5% вважають, що станеться навпаки, 34,5% не змогли відповісти на це запитання.

56,6% респондентів вважають, що в майбутньому країна досягне миру та нормалізації відносин з РФ, 30,1% вважають, що Україна в майбутньому матиме напружені/конфліктні відносини з РФ.

52% вважають, що для України найважливішими є незалежність і цілісність її кордонів, 32,6% вважають найважливішим добробут українських громадян. При цьому 53,3% вважають найважливішим наразі розвивати економіку, а 34,5% - перемогти у війні.

Під час дослідження було опитано 1502 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів на всіх підконтрольних уряду України територіях. Вибірка репрезентативна для України загалом і для окремих п'яти макрорегіонів (Захід, Центр, Південь, Схід, Донбас). Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА