12:07 20.11.2020

У КВУ фіксують багато випадків чорного піару напередодні другого туру виборів

2 хв читати

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Комітеті виборців України (КВУ) звертають увагу на масове застосування чорного піару напередодні другого туру виборів міських голів, запланованого на 22 листопада, ймовірно, в деяких випадках працюють російські політтехнологи.

"Перед виборами ми спостерігаємо масове використання фактів чорного піару. У нас таке враження, що чорні технології значно зросли порівняно з першим туром", - сказав голова КВУ Олексій Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, масштаби і характер використання чорного піару наводять на думку про те, що "російські політтехнологи з Рязані та Кемерова повернулися в Україну й активно працюють".

У низці випадків, зазначає експерт, застосування чорного піару порушує кримінальне законодавство.

Кошель навів найбільш яскраві приклади. Так, у Слов'янську (Донецька обл.) в одному з місцевих Telegram-каналів крутиться відеоролик із колишнім мером Нелею Штепою, в якому вона звинувачує одного з кандидатів у корупції.

"Найяскравіший приклад - поширення чуток, що в Слов'янську один із кандидатів, власник підприємства, дав наказ вигнати з території заводу собаку і втопити цуценят", - розповів голова КВУ.

Чорний піар на Закарпатті також вирізняється творчим підходом. Про одного із кандидатів поширюють листівки, на яких він зображений у весільній фаті. Про іншого пишуть, що той купив у центрі Відня ресторан за $1 млн.

Крім того, у Рівному та Львові ширяться чутки про підтримку кандидатів головою політради партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

"У цих містах виборців лякають Віктором Медведчуком. Поширюють матеріали в Рівному, що Медведчук підтримав Третяка (кандидат від "Європейської солідарності" Олександр Третяк - ІФ), домовилися про підтримку тощо. У львівських соцмережах - що один із кандидатів мало не висуванець Медведчука", - розповів Кошель.

Окрім цього, у Львові масово розповсюджують спецвипуск газети "Ратуша" з матеріалами проти нинішнього мера Андрія Садового. Офіційна позиція редакції газети полягає в тому, що вони не причетні до цього випуску.

У місті Дніпрі поширюється в соцмережах газета "Днепровский акцент", в якій міститься матеріал, що очорнює мера Бориса Філатова, з "гучним" заголовком у стилі чорних політтехнологій.

Голова КВУ також звернув увагу на маніпуляції з явкою виборців, прямий і непрямий підкуп виборців напередодні другого туру виборів.

22 листопада відбудеться повторне голосування на виборах мерів в 11 містах України.

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=cmv8NSWg8Ro&feature=youtu.be

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА