16:13 13.01.2021

"Лекхім" планує зареєструвати в Україні вакцину від COVID-19 компанії Sinovac до 5 лютого

4 хв читати

Київ. 13 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Група фармкомпаній "Лекхім" (Київ) планує зареєструвати в Україні вакцину від COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech до 5 лютого - після реєстрації вакцини у Бразилії, повідомив голова наглядової ради групи Валерій Печаєв під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Компанія отримала підтвердження від Мінохорони здоров'я, що після реєстрації вакцини у Бразилії Україна зареєструє вакцину. З 25 січня у Бразилії розпочинається імунізація вакциною Sinovac, вони мають зареєструвати вакцину до 25 січня. Щойно відбудеться реєстрація у Бразилії, ми подамо документи до Державного експертного центру. Думаю, ми зареєструємо вакцину до 1-5 лютого", - сказав він.

Печаєв зазначив, що "Лекхім" отримала від Sinovac квоту на 5 млн доз вакцин для продажу в Україні в першому півріччі 2021 року, з них 1,913 млн доз планує закупити МОЗ.

"До 15 лютого "Лекхім" збирає заявки від підприємств на постачання вакцин. "Лекхім" перевірятиме замовників на дотримання холодового ланцюга. Ціна для замовників буде 504 грн за 1 дозу вакцини. Рентабельність угоди для "Лекхіму" - 4-5%", - додав він.

У свою чергу директор департаменту з розвитку групи "Лекхім" Михайло Ренський зазначив, що наразі про терміни постачання вакцини говорити складно, оскільки вони прописані тільки для контракту з МОЗ.

Як повідомив глава Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), дитячий імунолог Федір Лапій, згідно з клінічними дослідженнями у Бразилії, ефективність вакцини із запобігання становить 100%.

"Є ефективність у плані госпіталізацій, важких форм, у плані смерті. Вакцина компанії Sinovac показала ефективність 100% із запобігання смерті (у групі вакцинованих не було випадків смерті, в групі не вакцинованих зафіксовано сім таких випадків), близько 92% ефективності щодо важких випадків (запобігання госпіталізаціям і смерті), 55% ефективності за будь-якого зараження. Ці показники цілком прийнятні. Я дивився б (на показники - ІФ) на запобігання смерті та складним випадкам", - сказав він, додавши: вибірка становила 13 тис. медпрацівників.

Лапій зазначив, що узагальненого звіту щодо кліндосліджень немає стосовно жодної з вакцин від COVID-19. "Після кліндосліджень виробники беруть дані з різних країн і їх об'єднують. Таких даних наразі немає від жодного виробника", - сказав він.

При цьому Лапій наголосив, що оцінювати ефективність російської вакцини від COVID-19 неможливо, оскільки вона провалила третю фазу кліндосліджень.

Як повідомлялося, група "Лекхім" і компанія Sinovac Biotech, що є партнерами, досягли угоди в переговорах, які тривали впродовж 10 місяців, про співпрацю в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2 терміном на п'ять років.

Згідно з угодою, "Лекхім" є офіційним і ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

Окрім продажу вакцини CoronaVac, співпраця передбачає організацію виробництва готових лікарських форм вакцин (зокрема CoronaVac) з 2022 року в Україні ("Лекхім-Харків"), а з 2025-го планується організувати повний цикл виробництва основного переліку вакцин.

Sinovac Biotech - китайська компанія з виробництва вакцин, заснована в Пекіні в 2001 році, потужність - від 300 до 500 млн доз вакцин шести типів для людей і тварин на рік. Основні продукти Sinovac: вакцини проти гепатиту А (прекваліфікована ВООЗ) і В, грипу, паротиту, вітряної віспи, які зареєстровані та схвалені для вакцинації в 34 країнах світу.

Фармгрупа "Лекхім" заснована в 1992 році. До її складу входять три підприємства: ЗАТ "Технолог" (Умань) (на завершальній стадії отримання прекваліфікації ВООЗ), АТ "Лекхім-Харків" (Харків) і керуюча компанія АТ "Лекхім" (Київ). Також група розпочала будівництво заводу в Обухові (Київська обл.), де вироблятимуться, зокрема, антибіотики.

До номенклатури групи "Лекхім" входить понад 200 найменувань лікарських засобів (пігулки, капсули, ампули, флакони, супозиторії, розчини). "Лекхім" постачає свою продукцію до 34 країн світу (СНД, ЄС, Велика Британія, Азія і Африка).

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній використовується традиційний для вакцин механізм, коли неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи. Випробування третьої фази китайської вакцини вже відбулися у Бразилії та Індонезії. Тривають випробування в Туреччині й Чилі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА