16:38 18.01.2021

Захист Микитася заявляє про політичне підґрунтя кримінального переслідування

3 хв читати

Київ. 18 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Адвокати екс-голови компанії "Укрбуд", екс-нардепа Максима Микитася, який перебуває під вартою за підозрою в організації викрадення столичного адвоката, заявляють про безпідставність підозри та політичну мотивацію переслідування Микитася.

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат Євген Грушовець зазначив, що Микитася тримають в ізоляторі, незважаючи на відсутність обґрунтованого обвинувачення. За словами Грушовця, потерпілий у цій справі "точно не є ні адвокатом, ні помічником адвоката" і, ймовірно, був судимий.

Крім того, як зазначив адвокат, "потерпілий фактично втік від правоохоронців" після того, як нібито був викрадений. Також Грушовець зазначив, що прокурори не приходять на засідання суду з розгляду апеляції на арешт Микитася.

"Ми впевнені, що ця справа не має юридичних перспектив... Микитась буде звільнений із-під варти, а якщо справа дійде до суду, то на судові засідання прокурори просто перестануть ходити, тому що ні з чим, і їм буде соромно за таке обвинувачення у суді"- сказав Грушовець.

У свою чергу адвокат Артур Габрієлян наголосив, що свідчення людини, на яких будується обвинувачення Микитасю, засноване на інформації "з чужих слів про те, що Микитась нібито причетний до цього".

Відповідаючи на запитання про те, чи справді Микитась у справі про викрадення майна Нацгвардії України пішов на угоду зі слідством і чи затверджена ця угода судом, він сказав: "Жодної угоди немає, відповідно і судом вона не може бути затверджена".

"Ми бачимо фальсифікацію кримінальної справи, упередженість органів поліції, з урахуванням цього вважаємо, що органи поліції не мають ні морального, ні юридичного права розслідувати цю справу за однією простою причиною: видно протистояння між Микитасем і Татаровим (заступник голови Офісу президента Олег Татаров - ІФ), а начальник головного слідчого управління (Нацполіції) пан Цуцкірідзе є кумом Татарова... Між ними є тісний зв'язок, ми вважаємо, що справа має бути передана для розслідування до іншого правоохоронного органу, щоб усунути всі сумніви в упередженості", - висловив переконання адвокат, говорячи про справу Нацполіції щодо підозри Микитася в організації викрадення.

Адвокат Олег Веремієнко, уточнюючи цілі кримінального переслідування Микитася, зазначив: "Це політично мотивоване переслідування... у нього (Микитася - ІФ) є бізнес і майно, на яке поклали око ті, хто прийшов наразі до влади... Максим вважає, що до цієї справи причетний пан Татаров... Оскільки сам Татаров виходець із правоохоронних органів... організувати цькування свого опонента - просто один телефонний дзвінок".

Як повідомлялося, в Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль з викраденим було виявлено, чотирьох викрадачів затримано. Зловмисники вимагали у потерпілого повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис., відібрали у нього два мобільні телефони, гроші і технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, розписку було написано на користь Микитася.

Микитась досі перебуває під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

4 січня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою на два місяці екс-голові "Укрбуду" Максиму Микитасю за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА