20:32 02.02.2021

Законопроект про подвійне громадянство не передбачає переслідувань громадян із російськими паспортами - нардеп Микиша

2 хв читати

Київ. 2 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Законопроект про подвійне громадянство в Україні не передбачає ніяких переслідувань українських громадян, котрі мають також російський паспорт, заявив один з авторів законодавчої ініціативи, народний депутат від фракції "Слуга народу" Дмитро Микиша.

"Існує ще один міф про те, що нібито всіх громадян з російськими паспортами ми переслідуватимемо. Ні, громадянам, які мають іще один іноземний паспорт, а може, і кілька, ми надамо можливість прийти й добровільно задекларувати їхню наявність", - зазначив депутат під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому він припустив, що, можливо, між першим і другим читаннями до законопроекту буде внесено зміни про терміни надання декларації про отримання (наявність) і припинення іноземного громадянства (підданства).

"Деякі терміни, зокрема місяць, за який треба задекларувати, ми трішки розширимо", - сказав Микиша.

Як повідомлялося, 25 січня народні депутати народні депутати з фракції "Слуга народу" Олег Дунда, Олександр Аліксійчук і Дмитро Микиша зареєстрували три законопроекти, які дадуть змогу українцям мати подвійне громадянство.

Так, у законопроекті №4640 автори пропонують внести зміни до закону України "Про громадянство", які надають громадянам України право набувати громадянство (підданство) іноземної держави без втрати громадянства України.

Запропоновані зміни також дають змогу іноземцям набувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Крім того, пропонується запровадити декларування про наявність (відсутність) іноземного громадянства (підданства) та ведення обліку громадян України, які мають громадянство інших держав.

Законопроект №4641 передбачає запровадження кримінальної відповідальності за неповідомлення громадянином України про наявність громадянства (підданства) держави-агресора. За це пропонується карати позбавленням волі від двох до п'яти років.

Водночас законопроект №4642 пропонує внести зміну до Кодексу України про адміністративні правопорушення і передбачити накладення штрафу від 20 до 30 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 тис. грн до 510 тис. грн) за порушення термінів подання декларації про набуття (наявність), припинення іноземного громадянства (підданства) або подання завідомо недостовірних відомостей у декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА