16:01 12.02.2021

Скорочення довіри до президента та партії "Слуга народу", зростання тарифів можуть спричинити дострокові вибори до ВР або зміну уряду - політолог

2 хв читати

Київ. 12 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Скорочення довіри громадян України до президента Володимира Зеленського та партії "Слуга народу", а також зростання тарифів, що змусило українців протестувати в зимовий період, можуть стати передумовами для проведення дострокових парламентських виборів і зміни уряду в країні, переконаний політолог Тарас Загородній.

"Якщо вірити реальним цифрам, то рейтинг довіри готовності голосувати за нинішнього президента та партію "Слуга народу" падає, особливо після проведення місцевих виборів", - сказав Загородній на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" на тему "Чим закінчиться соціально-політичне загострення - зміною уряду чи достроковими виборами парламенту?".

За його словами, "дуже показовими були місцеві вибори у Броварах та Борисполі, де "слуги народу" на місцевих виборах восени отримали 22% голосів, набравши найвищий показник, то нині він становить близько 7%".

Він додав, що "зростання тарифів, яке переросло в реальні протести, спад економіки, виїзд з країни молоді, фахівців, невирішеність питання Донбасу, а також заборона телеканалів Медведчука загострює комплекс проблем, що накопичився у влади". "Умовно кажучи, холодильник починає перемагати телевізор. Очевидно, що розчарування людей щодо управління та вирішення проблем обраною владою лише наростає", - наголосив Загородній, додавши, що "за це хтось має відповісти".

За словами політолога, "поки що весь рейтинг "слуг" тримається на залишковій довірі українців Зеленському, проте навколо нього наростає дуга нестабільності, яка може закінчитися перевиборами парламенту".

"Зрозуміло, що він (Зеленський - ІФ) цього не хоче. Якщо на перевиборах буде голосування за відкритими списками, то зрозуміло, і згідно із соціологією, що на першому місці буде "ОПЗЖ", на другому - "Європейська солідарність", третє посяде "Батьківщина", і лише четверте залишиться за "Слугами народу", - пояснив Загородній.

Політолог також уточнив, що "найкращим варіантом для Зеленського була б заміна уряду, починаючи з прем'єр-міністра Дениса Шмигаля", на якого можна списати всі провали влади". "Якщо не буде відставлено Шмигаля, наступною метою стане Зеленський. І ми отримаємо або дострокові президентські, а потім і парламентські вибори", - сказав Загородній.

У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко зазначив, що "наразі уряд зовсім працює без програми, без розуміння навіть найближчих цілей, не кажучи про стратегічні".

"Ми впираємося в необхідність формування нового уряду, який визначить стратегічні цілі та курс формування ефективної виконавчої влади. Зараз в Україні для цього є всі умови, окрім якості здійснюваного управлінського процесу", - резюмував експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА