15:34 18.02.2021

Майже половина українців вважають корупцію головною перешкодою для розвитку країни - опитування

2 хв читати

Київ. 18 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 49% українців вважають корупцію головною перешкодою для розвитку держави, свідчать дані соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (UIF), проведеного з 27 січня по 5 лютого.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер, найбільш корумпованим органом українці вважають Верховну Раду (38% респондентів).

Також 23% опитаних зазначили, що найбільша кількість корупціонерів - в Офісі президента України, 20% - в Міністерстві внутрішніх справ України (МВС). Найменш корумпованими структурами українці вважають Державне бюро розслідувань (ДБР) і Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК).

Зазначається, що найефективніше борються з корупцією безпосередньо самі громадяни України та громадські організації, на думку, відповідно, 45% і 39% респондентів. Серед державних інститутів найефективнішими 23% опитаних назвали президента і МВС (16%).

Крім того, в дослідженні наводяться дані про ключові проблеми українців: 39% назвали тарифи, 36% - низькі зарплати та 35% - корупцію.

За даними опитування, з моменту попереднього дослідження, проведеного в червні 2020 року, проблема високих комунальних тарифів посіла перше місце в переліку найактуальніших проблем населення.

Соціологічне дослідження про соціально-політичні настрої українців проводив з 27 січня по 5 лютого 2021 року Український інститут майбутнього за сприяння "Нью Імідж Маркетинг Груп".

Опитування проводилося серед 2400 респондентів віком 18 років і старше з усіх регіонів України (крім тимчасово окупованих територій АРК і ОРДЛО), які були опитані методом face-to-face. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" просить владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА