14:31 11.03.2021

Офіс президента поставив завдання СБУ сфабрикувати справу проти Порошенка, стверджують його адвокати

2 хв читати

Офіс президента України поставив Службі безпеки України сфабрикувати чергову справу проти лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента України (2014-2019 рр.) Петра Порошенка, повідомив на брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат політика Ілля Новіков.

Він також зазначив, що в Офісі генпрокурора шукають того, хто погодиться підписати підозру. "Зараз, за нашою інформацією, СБУ доручено якнайшвидше знайти щось на Порошенка... Це повністю збігається з тим, що ми бачимо в поведінці і СБУ, і Офісу президента, і Офісу генпрокурора. Офіс президента активно шукає в Офісі генпрокурора того, хто піде на співпрацю з ними та піде на підписання підозри Порошенку. Тому що після усіх подій 2019-го, і особливо 2020-го охочих робити це очевидно не так багато, як раніше", - сказав Новіков.

Як повідомляється на сайті "Євросолідарність", адвокат Ігор Головань, у свою чергу, зазначив, що для виконання завдань щодо переслідування Порошенка Державне бюро розслідувань (ДБР) грубо порушує закон і користується "прикриттям" Печерського районного суду Києва.

"Фактично поставлено поза законом усю діяльність центрального апарату ДБР. Тому що вони ж не можуть звертатися в різні суди, вони звертаються тільки до Печерського, і не лише в справах Петра Порошенка, а й усіх інших", - сказав він.

Захисник Порошенка також стверджує, що під час звіту у Верховній Раді в. о. директора ДБР Олексій Сухачов збрехав народним депутатам, заявивши, що місцезнаходження ДБР визначається відповідно до роз'яснення Верховного Суду України за місцем юридичної адреси. Він наголосив, що в отриманій з Верховного Суду відповіді на запит адвокатів такого роз'яснення немає.

Адвокат Ігор Головань нагадав, що нещодавно Київський апеляційний суд відмовив у клопотанні представнику прокуратури й підтвердив, що справи, які розслідує ДБР, має розглядати Шевченківський районний суд Києва, а не Печерський. "Уся діяльність ДБР, яка ведеться зараз та яка штучно підводиться під підсудність Печерського суду, є незаконною", - сказав він.

Захисник також закликав перевірити інформацію, чи проводить Зеленський щотижневі наради зі своїми силовиками та чи обговорюється на них пошук і створення штучного компромату на Порошенка. "Це сьогодні досить важливий показник того, що відбувається загалом у керівництві Офісу президента та силових відомств", - резюмував Новіков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА